ХАПШЕЊЕ НА АЕРОДРОМУ У НИШУ: Девојчицу (14) продали као роба, па пробали да је авионом пребаце у Немачку!

Нишка полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом ухапсила је Ф.О. (42) из Приштине, Р.Ф. (34) из Крагујевца те немачку држављанку М.Б. (18) због трговине људима.

Фото: М. С, Курир

Нишка полиција у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом Нишка је јуче спровела муњевиту акцију на нишком аеродрому „Константин Велики“ где ухапсила је Ф.О. (42) из Приштине, Р.Ф. (34) из Крагујевца те немачку држављанку М.Б. (18) а који су покушали да прокријумчаре девојчицу (14) због трговине људима, саопштила је Полицијска управа.

Они се терете за кривично дело трговина људима јер се сумња да је девојчица жртва секс трафикинга и да је требало да буде продата као бело робље.

Како се наводи у саопштењу, они су 31. маја у намери да прибаве корист успостављањем ропског или сличног односа покушали да омогуће прелазак границе на аеродрому у Нишу малолетници старој 14 година која је у Немачкој требало да ступи у уговорени брак, а у ствари да буде у ропском статусу – речено је у полицији.

Како сазнајемо, трговци људима су девојчициним родитељима дали одређену суму новца, што је обичај у заједници којој припада, те наводну невесту повели у Немачку.

Код ње је пронађен некакав пасош, у току је вештачење које треба да покаже да ли је фалсификован.

– Девојчица је имала пасош и брзо ћемо сазнати да ли је лажан. Такав начин секс трафикинга је некада рађен масовно. Родитељи је продају неком газди, али уз фиктиван брак са неким да би као легализовали то. У овом случају, девојчицу је у Немачку требало да одведе ова осамнаестогодишња немачка држављанка – речено нам је незванично у полицији.

У сваком случају, основано се сумња да је брак требало да буде фиктиван како би детету било обезбеђено пребивалиште у Немачкој, после чега би она морала да ради за људе који су је купили – кажу наши саговорници из истраге.

трговина људима
Фото: Илустрација

Свим осумњиченима за трговину људима одређено је задржавање до 48 сати после чега ће бити приведени надлежном тужилаштву.

Новости / Курир