Агент ЦИА извршио саботажу: Руси снимају своју серију о Чернобиљу

Једна руска телевизијска мрежа најавила је да ће снимати своју верзију серије „Чернобиљ“, која ће бити заснована на претпоставци да је ЦИА послала агента у Чернобиљ како би извршио саботажу.

руска телевизијска мрежа
Фото: Youtube HBO printscreen

Како наводи Московски тајмс (The Moscow Times), руски медији уско повезани са Владимиром Путином критиковали су серију „Чернобиљ“, која је у Русији постала национална сензација, иако је доступна само путем интернета.

Новинар најпопуларнијих руских новина тврди да серија не представља догађаје веродостојно и да карикира истину.

„Конкуренти користе ову серију да окаљају слику Русије као нуклеарне силе“, рекао је он.

Водитељ ТВ канала Русија 24 (Россиа 24) Станислав Натанзон рекао је да серији недостају једино медведи и хармонике. Оптужио је ауторе серије да су лагали да руске власти нису хтеле да признају своју грешку, наводећи на чланак Валерија Легасова у којем је 1987. године критиковао управљање нуклеарном индустријом, који су тад објавиле водеће руске новине.

Водитељ, међутим, није истакао да уредници Комсомолскаје правде нису хтели да објаве тај чланак када га је Легасов написао, него да је он објављен тек две недеље након што се његов аутор убио.

„Чињеница да је амерички, а не руски телевизијски канал испричао причу о нашим херојима представља срамоту за медије наклоњене Кремљу“, пишу руски медији, преноси Кликс.

Управо то је разлог због кога Руси хоће да направе своју телевизијску верзију ове приче која ће бити заснована на теоријама завере.

У исто време, у остатку света серија „Чернобиљ“ добија искључиво похвале. Серија је већ постала „једна од најбољих серија у историји ХБО-а“, а о њеној популарности говори и туристички бум у Чернобиљу који је уследио после почетка емитовања ове серије.

Б92 / Кликс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.