Мајка са бебом у наручју излази из разореног хотела у Грчкој (ВИДЕО)

0

Олуја је очигледно била толико разорна да је уништила угоститељске објекте споља, али и изнутра.

олуја
Фото: Приватна архива

Нико од српских туриста није за сада контактирао конзулат Србије у Солуну, након невремена које је погодило грчко полуострво Халкидики. Међутим, проблем прави и то што су телефонске и интернет везе у прекиду на том полуострву, популарном међу туристима из Србије. Оно што је познато је да је најмање седам особа, међу којима двоје деце, погинуло, а више од 100 повређено у снажном невремену које је синоћ Халкидики.

Према првим информацијама полиције, погинуло је двоје старијих туриста из Чешке, жена и осмогодишњи дечак из Румуније, мушкарац и дечак из Русије.

Страдали су и хотели дуж обале, и то не само споља, него и унутра. У комплексу Порто Карас ветар је ломио врата и прозоре.

Овако изгледа споља комплекс Порто Карас. Олуја је оборила дрвеће.

Срби у срушеном хотелу после олује / Фото: Приватна архива

Како преноси Euronews, страхује се да има још четворо мртвих

Како преноси Euronews, страхује се да има још четворо мртвих након што су снажни ветар и олуја погодили север Грчке. Један туриста је погинуо када је ветар одувао приколицу у Халкидију, потврдила је обалска стража.

Мушкарац и жена, такође странци повређени су у истом инциденту. У другом деловима региона ватрогасци су потврдили да сумњају да је једна особа страдала када се срушио кров локалног ресторана у Неа Плагии, а још двоје након што се дрво срушило у близини једног хотела.

У олуји за коју поједини наводе да је највећа у протеклих неколико деценија, водена бујица носила је дрвеће, а у мору се могу видети сунцобрани и лежаљке из барова на плажи док је у Потидеи дошло и до мањег урагана.

Страдали су и аутомобили / Фото: Бојан Кићановић

Туристи из Србије који су се затекли на летовању, на друштвеним мрежама навели су да су у олуји „страдали“ Неос Мармарас, Пефкохори, Неи Пори, Неа Каликратија, Никити, Калитеа..

У Неа Каликратији олуја је чупала дрвеће, ломила сунцобране и носила столове…

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.