Боцан-Харченко: Русија ће спречити улазак Косова у све међународне институције

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко изјавио је, током сусрета са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, да је Косово за Русију саставни део Србије и да ће Москва наставити да пружа подршку Србији у спречавању уласка Косова не само у Интерпол, но у све међународне институције.

александар боцан харченко
Фото: Танјуг / МУП Србије

Министар Стефановић и новоименовани амбасадор Русије оценили су да две земље имају веома добру сарадњу у области безбедности, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Стефановић је рекао да МУП Србије остварује „врло добру сарадњу“ с надлежним службама Русије у области безбедности, посебно с Федералном службом обезбеђења, Националном гардом, Министарством унутрашњих послова и Министарством за ванредне ситуације, наводи се у саопштењу.

Он је додао да се та сарадња пре свега огледа у великом броју обука које руска страна организује за припаднике МУП-а и размени искуства, и изразио уверење да ће она бити настављена несмањеним интензитетом.

Боцан-Харченко је рекао да је Русија „веома задовољна“ досадашњом сарадњом са Србијом у свим областима, посебно унутрашњих послова, и изразио спремност Москве за наставак подршке даљем јачању капацитета МУП-а Србије кроз организовање нових обука и семинара, наводи се у саопштењу.

Стефановић је, како се наводи, још једном захвалио Русији „на принципијелном поштовању“ територијалног интегритета Србије и „драгоценој подршци“ у спречавању пријема Косова у Интерпол.

Боцан-Харченко је навео да је Косово за Русију саставни део Србије и да ће Москва наставити да пружа подршку Србији у спречавању уласка Косова не само у Интерпол, већ у све међународне институције, додаје се у саопштењу.

Бета