ТУЧА ПОД ОСТРОГОМ: Једни друге криве за напад и пребијање, а полицију за “режију”

0

Наложено је прикупљање додатних обавештења о инцидентима, нечувеним пред овом светињом, коју ових дана ходочасте на хиљаде верника свих вероисповести.

свети василије острошки
Манастир Острог/ Фото: Профимедиа

Анес Чичић, власник туристичке агенције из Бара, главни је актер два инцидента који су се у петак и суботу збили на паркингу пред Доњим манастиром Острог, које испитује Основно државно тужилаштво у Подгорици. Наложено је прикупљање додатних обавештења о инцидентима, нечувеним пред овом светињом, коју ових дана ходочасте на хиљаде верника свих вероисповести.

Према подацима достављеним из Туристичке организације Даниловград, Чичићева туристичка агенција под тим именом не постоји у Централном регистру предузетника.

Њега су, наводно, на паркингу испод светиње, прошле суботе претукла двојица службеника Туристичке организације Даниловград, Радуле Павличић и Стефан Вукадиновић.

То је тврдио после привођења у полицију у Даниловграду, јер „пребијање“ није пријавио, али његов физички атак јесу Павличић и Вукадиновић, прилажући и видео-снимак.

– Пријавили су га у петак, када је аутобусом пројурио поред њих не желећи да плати туристичку таксу, што је иначе његов уобичајени начин понашања – каже, за Новости, директор Туристичке организације Даниловград Иван Драгојевић, који је и у име ТО поднео кривичну пријаву против Чичића.

– Нисмо желели да пријављујемо његов физички напад на наше упослене до кога је дошло у петак, како се не би узнемиравала јавност. Договорили смо се о томе и са свештенством у Острогу, али, ето, Чичић покушава да уводи свој закон у чему неће успети – каже Драгојевић, чије службенике је Баранин напао што се види и чује на снимку, речима: „Мрш, мрш, одавде.“

Директор Драгојевић наглашава да је Чичић већ познат по сличном понашању.

– Павличићу је стргао идентификациону картицу, а потом је узео каменицу и замахивао према њему. Павличић га је испрскао спрејом, али је он наставио да замахује. У самоодбрани су га ударили и удаљили се.

Чичић је у полицији дао своју верзију:

– Нисам пројурио поред наплатног пункта, него службеници ТО нису били ту. Када су људи почели да излазе из аутобуса, пришли су ми Вукадиновић и Павличић који ме испрскао спрејом. Ухватио сам се за очи, а они су почели да ме ударају шакама. Када сам пао на земљу, наставили су да ме ударају ногама. Изгубио сам свест, а када сам се освестио видео сам да сам у манастиру и да ми свештена лица указују помоћ – казао је после привођења.

туча под острогом
Фото: Приватна архива В. Н.

Прикупљање доказа

– Када буду прикупљена додатна обавештења, Основно државно тужилаштво ће донети одлуку да ли у поступцима актера има елемената неког кривичног дела за које се гони по службеној дужности, саопштено је Новостима из тужилаштва, поводом овог инцидента.

М. Секуловић / С. Ђокић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.