Ђилас и ја смо се жестоко свађали – Немам став о Kосову (ВИДЕО )

Гост емисије „Скенирање“ у продукцији ХелмКаста овога пута био је председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић.

сергеј трифуновић
Сергеј Трифуновић

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић изјавио је да је по његовом мишљењу лакши део посла скинути Вучића, а да тежи део “све нас чека дан после када треба засукати рукаве и почистити све то смеће које су они направили”. Он је гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмКаста рекао је да је “једини спас да се тај смрад почисти тако што ћемо коначно довести људе који ће знати свој посао, професионалце”.

“Мора све да се професионализује. Судови и правосуђе, извини мајсторе, можеш на то место ако имаш просек преко 9,5. Не можеш да будеш месар, па да ми будеш директор”, реко је Трифуновић.

Упитан да ли је његов коначан став да Kосово треба да добије независност, Трифуновић је казао:

“Не, нисам рекао да Kосово треба да буде независно. Само сам поставио питање шта ако, ако би нам неко гарантовао заштиту тог народа, наше културне баштине, шта ако? Поставио сам питање за дебату. Ја о томе мало знам тек сам у политици девет месеци и још немам никакав став о том питању.”

Он је додао да би радије да слуша и да т и чини Србе који живе на Kосову, него оне који из Београда из фотеља причају о Kосову.

На питање шта би урадио првог јутра после доласка на власт, Трифуновић је одговорио: “Трезнио бих се, јер би вероватно славили што смо ова г… коначно скинули. А онда би морали да кренемо у рашчишћавање “, рекао је Трифуновић.

Он је оценио да је заправо највеће зло које “нам се десило Демократска странка”.

“Они су нас увели у све ово. Они су имали ту пирамиду лапања, а ови су само то наследили и усавршили. И сада мора да се стане томе на пут коначно. Док не искоренимо то и корупцију ништа од нас нема. Ја сам мојима у покрету рекао да коме ухватим руку у тегли одсећи ћу му је до лакта. И то се уопште не шалим”, рекао је Трифуновић.

Затим је додао да он није ушао у политику због пара и да од тога “неће ни динар, као што није хтео и неће ни динар од хуманитарне фондације коју води и која је излечила стотине болесне деце”.

На питање како мисли да сарађује са тим остацима тог истог ДС-а који оптужује да је крив за општу пропаст и са свима, како је сам рекао, који су некада били власт, Трифуновић је рекао да се “Ђилас ипак показао као способан менаџер, а и као човек “који је спреман да призна грешке које је чинио”.

“Ђилас и ја смо се жестоко свађали. Нисмо говорили. Ја сам му свашта рекао. Али смо цивилизовано седели у студију у истој емисији и разговарали, јер имамо одговорност према заједници”, рекао је Трифуновић.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.