Милошевићев телохранитељ: Косово је и данас у Србији захваљујући Слободану Милошевићу (ВИДЕО)

0

Бивши телохранитељ бившег председника Слободана Милошевића Горан Пајић изјавио је да су Слободана Милошевића издали његови најближи сарадници и људи који су радили за стране обавештајне службе.

горан пајић
Горан Пајић

Он је гостујући у емисији “Све је то живот”, у продукцији ХелмКаста открио многе непознате детаље о Милошевићевим разговорима са Ричардом Холбруком, као и о томе ко су све људи с којима је Милошевић разговарао и преговарао о тадашњој ситуацији у Југославији међу којима је и тадашњи албански бизнисмен Беџет Пацоли, од кога је бивши југословенски председник тражио да умири Албанце на Kосову. О томе шта је Пацоли, који је на Милошевићев позив дошао у Београд, рекао Милошевићу, Пајић каже:

“После неколико дана од тог састанка када је Пацоли посетио МИлошевића, председнику је преко његових људи јављено да је Пацоли рекао да не може да смири ситуацију на Kосову, након чега су почели немири те 1998”, казао је Пајић који је написао књигу “Слободан Милошевић – нека друга прича”.

горан пајић
Слободан Милошевић није био на челу ауторитарног режима: Горан Пајић

Пајић је говорио  и о томе где се и како Милошевић састајао са разним светским званичницима, шта су разговарали и какви су били исходи тих разговора.

“Слободан Милошевић је водио земљу како је знао и умео. Он је био озбиљан државник, а западне силе су све радиле да га униште. Он није хтео да им се потчини. Kада му је Холбрук рекао да треба да игра по њиховим правилима, што је Милошевић одбио, Слоба је рекао да док је он председник, неће дозволити да Србија буде било чија колонија. Холбрук је од њега тражио да продамо све своје фирме и ресурсе, на шта председник није пристао… али су пристали ови после њега и то нам се и данас дешава, распродавали смо и распродајемо све по багателним ценама.

Гледао сам податак 250 компанија у Србији је од 2001. године продато, а те фирме су имале нето добит 12, 5 милијарди долара. То се данас износи из ове земље”, рекао је Пајић.

Говорећи о деловању тадашње опозиције Пајић је казао да су се “скоро сви лидери тадашње опозиције односили сервилно према Милошевићу” и да су “они углавном тражили састанке с њим”.

“Скоро сви су долазили код председника да се с њим виђају и причају. Једино кога свих тих година нисам видео био је Војислав Kоштуница, кога сам први пут видео 6. октобра”, рекао је Пајић.

Он је у емисији говорио и о томе како је Слободан Милошевић сазнао ко све ради за стране службе и како се понашао према Момчилу Перишићу када га је замолио да га не смењује пошто је откривено да је шпијун.

Пајић је истакао да је Слободан Милошевић Резолуцијом 1244 “успео до дан данас да сачува Kосово”.

“Резолуција 1244 предвиђа да је Kосово саставни део Србије и то и дан данас чува Kосово у Србији. Милошевић није имао ничију подршку. Руси су тада били слаби, ми нисмо имали никакву подршку из света. Све за шта је могао он се изборио”, казао је Пајић.

Аутор и водитељ емисије је Оливера Миливојчевић.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.