Kако је српска полиција створила Албанску мафију? – Марко Лопушина (ВИДЕО)

Гост најновије емисије „Људске приче и разговори“ био је Марко Лопушина, дугогодишњи српски новинар и публициста, који је скоро целу своју новинарску каријеру посветио оргенизованом криминалу на подручју бивше Југославије.

марко лопушина
Марко Лопушина

Када прича о првим, послератним, криминалцима г. Лопушина наводи:

– Комунисти су први Југословенски мафијаши. Кад су дошли на власт отимали су црквене вредности, станове и куће, узимали су благо краљевине и препродавали странцима. Убијали недужне оптужујући их да су капиталисти само да би се домогли њиховог богатства. Три пуна воза са уметничким вредностима, накитом, златом и сребром је одлазило за иностранство од чега су се комунисти богатили. Све су то продавали западњацима.

А није остао дужан ни Брозу, па додаје :

-Јосип Броз Тито највећи историјски мафијаш на овим просторима. Из Албаније на Косово увео неколико стотина хиљада Албанаца да би Срби постали мањина на Косову и Метохији. Тито је планирао да они буду непријатељи Срба а Српска грешка је била у томе што од Албанаца нису направили грађане лојалне Србији, него су их третирали као непријатеље чиме се остварио Брозов сан, па су нам сад непријатељи.

Лопушина каже да су западњаци, посебно Немци, чистили своју злу нацистичку прошлост преко Срба, и сад се од нас очекује да будемо геноцидни и да се извинимо Американцима и НАТО-у што су нас бомбардовали, и да прихватимо све лажи које се причају о Србима.

Па у свом препознатљивом стулу наставља:

– Комунисти су касније организовали проблематичне људе или тадашње клинце да иду по свету и убијају противнике режима, а заузврат им нуде сигурну оазу у Србији.

Али деведесете доносе велико зло, сва та мафија се враћа у време ратова, и дозвољава им се да се богате и сарађују са непријатељем. Мафија има свој интерес, који није национални. У току рата они су сарађивали. Међусобно продавали нафту, цигарете и све шта је било исплативо, чак и ослобађали једни друге. Тако је Српка мафија постала веома утицајна после ратова исто као и Бошњачка или Хрватска.

После Косовских терориста и трговине органима тај посао су наставиле Бугарска и Румунска мафија упадањем у Србију и отимањем младих људи. Углавном су им вадили бубрег па има и преживелих који о томе данас сведоче. Трговина људима је уносан бизнис за мафију. Та мафија се мора спречити, наглашава Марко Лопушина.

О новим облицима криминала који тренутно бујају г. Лопушина каже:

-Педофили су много опасни, они почињу да се преко интернета самозадовољавају а онда постају ловци. Проблем интернета је лака доступност великом броју фотографија деце које педофили искоришћавају. А онда манипулацијом долазе до те деце. Мора им се стати на пут каже Лопушина.

марко лопушина
Марко Лопушина и водитељ Миодраг Мишко Станковић

Марко Лопушина се осврће и на грешке данашњих родитеља који дозвољавају да им данашње, технологије и мобилни телефони „преузимају“ децу.

– Ми деци дајемо да гледају ријалити програме где се велича проституција и криминал, млади то упијају и виде као потенцијалан успех. У томе морамо зауставити младе и вратити их на праве вредности.

Шта је још рекао Марко Лопушина водитељу Миодрагу Станковићу погледајте у емисији.