Тукли Србе и викали “ово је Украјина”: Камионџије брутално пребијене на граници

0

Група српских камионџија у шоку после напада украјинских возача.

група српских камионџија
Фото: Игор Маринковић

Шесторица српских камионџија ноћас су око 1 час по поноћи брутално претучени на граничном прелазу између Украјине и Румуније – Ђаково/Халмеу, сазнаје Курир.

Претукли су их украјински возачи шлепера. Док су их ударали викали су им да је „ово Украјина и да је ово њихова граница“.

Група претучених српских возача јутрос се јавила Куриру са шокантним вестима објашњавајући да се ово догодило на граници између две поменуте земље – пред сам улазак у Румунију, на њиховом повратку кући.

– Претучени смо нас петорица-шесторица од чега тројица баш тешко – написали су возачи у поруци редакцији београдског листа додајући да су повређени Радојко Ковачевић, Милан Рујевић и Драган Јовановић.

Они су још у шоку и неверици с обзиром на то шта им се догодило, а послали су нам и фотографије повреда, као и слике са самог граничног прелаза.

Они већ данима чекају да уђу на територију Румуније.

Фото: Курир

На питање Курира, шта је био повод за напад, возачи кажу да су нападнути из чиста мира, те да ту стоје и чекају већ данима не само наши него и руски и белоруски шлепери за разлику од домаћих, украјинских, који без проблема обилазе километарску колону и прелазе границу за тили час.

Никоме није јасно шта се догодило и шта би могао да буде разлог овог бруталног напада с обзиром да Србија у свим међународним институцијама подржава територијални интегритет Украјине и Крим сматра њеним интегралним делом.

Д. С, Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.