ОВO ЈЕ ВОЈНИК КОЈИ ЈЕ БИО ИНСПИРАЦИЈА ЗА ПЕСМУ „ВИЛА СА КОШАРА“: Расплакаћете се кад чујете где је сада (ВИДЕО)

0

Ненад Станић, добровољац са Кошара који је био инспирација песнику Невену Милаковићу за песму Вила са Кошара, већ 134 дана у Пинирском парку, пред очима председника, градоначелника и посланика, са својим ратним саборцима кампује и протестује тражећи бољи третман бораца који су бранили земљу у ратовима током 90-их.

вила са кошара
Ненад Станић

У емисији “Тема” Станић је детаљно причао о положају ратених ветерана, људи који су јуначки бранили отаџбину и српски народ, а данас остављени на рубу егзистенције, угрожени посттрауматским стресним поремећајем (ПТСП), без икаквог разумевања од стране оних који су их позивали и слали у ратове, а који су и сада на власти.

Станић објашњава да се са саборцима одлучио на овај вид протеста јер више није било другог начина да надлежне институције предузму неопходне кораке како би ветеранима посветили неопходну пажњу, помогли оболелима од ПТСП, зауставили серију самоубистава ветерана. Он каже да су их надлежни оптуживали због претње протестом, али да је протест био једини начин да се данас боре за своја права.

Он открива да је председнику Вучићу било потребно 103 дана да би их примио и саслушао њихове захтеве, да им је обећао да ће за седам дана добити његов одговор, а да је од тада прошло месец дана без одговора.

вила са кошара
Аутор и водитељ Игор Маринковић и Ненад Станић

Према његовим речима, медији по нечијем налогу потпуно игноришу њихов протест, а надлежни им не дозвољавају да поставе један мобилни тоалет с образложењем да ће то наружити парк, иако је на том истом месту током новогодишњег концерта било 100 постављених мобилних тоалета.

Станић, који је рањен на Кошарама, објашњава како је дошло до тога да настане песма “Вила са Кошара” и шта она за њега значи.

На Сретење, 15. фебруара, у 14. сати испред Народне скупштине одржаће се Пети велики протест ратних ветерана. Да ли ови јунаци заслужују вашу подршку?

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.