Генерал Павковић: Мене није осудио Хаг, осудили су ме српски генерали, начелници Управе безбедности! (ВИДЕО)

0

У ексклузивном интервјуу за портал Српско уједињење, генерал—пуковник Небојша Павковић оптужио је генерале Александра Димитријевића, Александра Васиљевића, Гезу Фаркаша и Ђорђа Ћурчина да су му, како је рекао, “пресудили пред Хашким трибуналом“.

небојша павковић

— Мене, у ствари, није осудио Хашки трибунал, мени су пресудили наши људи, наши генерали, моје колеге, које је ангажовала одбрана генерала Драгољуба Ојданића. И то су генерали који су у то време били на одговорним дужностима, углавном све начелници Управе безбедности, генерал Александар Димитријевић, генерал Александар Васиљевић, генерал Геза Фаркаш и оперативац генерал Ђорђе Ћурчин.

Значи, они су у Хагу сведочили тако што су оптуживали мене. Они су наводно бранили Ојданића, а оптуживали су мене. Међутим, оно што је парадокс у свему томе, они су тада били најинформисанији људи у војсци. У Хашком суду нису били у стању да наведу ни један конкретан доказ за оно за шта су ме оптуживали. На питање моје одбране да наведу пример како сам ја то злоупотребљавао своју дужности и због чега наводно нисам извештавао Ојданића, они нису могли да наведу било што. Чак су се и судије подсмевале једном таквом сведочењу, али у том тренутку они су за суд били битни, па је њихово сведочење уважено, каже генерал Павковић.

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.