АНТИЋ: Будућа заједничка држава с Црном Гором може бити само УНИТАРНА СРБИЈА (ВИДЕО)

Историчар Чедомир Антић у емисији „Тема“ говорио је о епидемијама смртоносних болести које су погађале Европу и Балкан, ситуацији у Црној Гори, његом предлогу за решење питања Косова и Метохије, изборима у Србији и односу према актуелном режиму.

чедомир антић
Др Чедомир Антић

Антић каже да је позитивно изненађен ситуацијом у Црној Гори, али да би и ако дође до смене режима Мила Ђукановића требало прецизно дефинисати односе са Подгорицом. Он објашњава да се залаже за Србију као унитарну државу и да је питање колико у Црној Гори људи то желе, чак и они који се декларишу као Срби. Антић сматра да Србија не треба да дозволи да поново глас гласача из Црне Горе вреди 40 пута више него глас грађана Србије алудирајући на СРЈ и Државну заједницу СЦГ. Наводећи као једно од могућих решења стварање нечега попут Републике Српске од Црне Горе.

Антић каже да је Александра Вучић био издајник и деведесетих, али и да је наставио то да буде после Бриселског споразума.

Aнтић каже да би успех бојкота био ако би више од 2 милиона гласача остало код куће на дан избора. Он је упозорио опозицију да не треба да се хвата за проценте, јер је власт по први пут очистила изборни списак и смањила број бирача како би покушала да осујети бојкот и добије излазност преко 50 постo.

Аутор и водитељ емисије је Игор Маринковић.