Стручно, логично и поуздано – Магистар фармације из Берлина о корони и како се заштитити (ВИДЕО)

Катарина Ковачевић, магистар фармације, а ускоро и доктор наука Медицинског факултета у Бечу, објавила је на свом Фејсбук профилу видео снимак у коме пружа увид у проверне информације о корона вирусу које је прикупила, стручно обрадила и презентовала пре два дана на поменутој аустријској високошколској установи. „Драги људи, бирајте кога слушате и које информације усвајате, будите паметни у ово време кад је најлакше дизати панику и плашити људе“, написала је она уз објављени видео.

катарина ковачевић
Катарина Ковачевић / Фото: Facebook printscreen

Поред информативног видеа Катарине Ковачевић, којег овде објављујемо, у тексту који следи, моћи ћете да прочитате најважније информације о корони и отворите линкове ка информативним интернет страницама.

Коронавирус информатор: Све што треба знати

Много је непознаница око коронавируса, али је још више полуинформација које круже интернетом. Због тога је Министарство здравља припремило и одговоре на најважнија питања о болести узрокованој новим коронавирусом ЦОВИД-19.

Који су симптоми?

Који су симптоми инфекције коронавирусом и како из препознати, као и шта радити са контактима особе код које је постављена сумња на инфекцију коронавирусом?

Имате неке од симптома инфекције? Не идите сами код лекара!

Министарство здравља саветује све оне који имају одређене симптоме респираторних инфекција да не иду у дом здравља или болницу, већ да се одмах обрате дежурном епидемиологу на КОНТАКТ ТЕЛЕФОНЕ.

Шта ако…

Министарство здравља објавило је и сет савета и препорука за кућну изолацију за све оне који су можда били изложени коронавирусу, као и за чланове њихових породица. Ево како се треба понашати у тим случајевима.

А како да се заштитите?

Питате се како да се заштитите од инфекције коронавирусом? „Бапски лекови“ неће помоћи, али основна хигијена може да буде од велике користи. Прочитајте шта још треба да радите и како да се понашате да смањите ризик по себе и друге.

1 коментар

 1. О чему ви причате?
  Да ли је Несторовић у праву кад каже да је вирус смешан?
  Па гледајући кинеске и италијанске извештаје значи да јесте делимично. Кинески извештаји говоре:
  80-85% заражених преболи вирус као обичну прехладу, са симптомима прехладе или чак и без симптома.
  У свега 15-20% долази до компликација у виду упале плућа.
  Значи ли то да нам првих 80-85% шири заразу на све стране, а ових 15-20% 7-14 дана док их не хоспитализују?

Comments are closed.