Јелена Ђоковић коначно коментарисала послове своје мајке с мини хидроелектранама

Јелена Ђоковић, жена Новака Ђоковића, последњих недеља је веома присутна у домаћим медијима. Један од разлога су и наводи да је њена мајка Вера Ристић, као сувласник и тадашњи директор компаније Ецо Енерго, градила мини хидроелектране по Србији.

јелена ђоковић
Јелена је избегавала да коментарише наводе о својој мајци / Фото: Профимедиа, Youtube printscreen, Ана Паунковић

Због тога је често „на мети” људи који су се активно укључили у борбу против уништавања српских река и природе.

Јелена је избегавала да коментарише ове наводе, али је након многобројних порука и критика решила да коначно одговори на овакве прозивке.

Једна жена се питала када ће се коначно изјаснити о овом проблему. Она је написала како се противно закону неретко постављају километарске цеви у само корито реке како би могле да захвате воду, а да иза себе остављају пустош.

Јелена Ђоковић је на ово написала да може да одговара само за своје поступке:

Осећам потребу да Вам одговорим иако нисте прва особа која ми је послала поруку сличне садржине. Ја могу да одговарам само за своје поступке, а на друге људе могу да утичем својим примером, али ниште више од тога. Потпуно се саосећам са Вама и са Вашом потребом да промените нешто. И сама се бавим сличним темама.

Моја мајка се не бави изградњом МХЕ већ годинама и нема никакав утицај на најновије пројекте који се спроводе по земљи. Жао ми је ако у Србији природа трпи због стварања МХЕ јер то није смисао одрживе енергије.

Али уверена сам да нико из моје породице томе није допринео. Напротив. Као породица која се деценију бави хуманитарним радом, све напоре усмеравамо ка нашој деци учећи их здравим навикама и заштити и поштовању животне средине.

Децу ћемо много лакше научити правим вредностима него одрасле.

Свакако нее чуди што као неко ко пропагира важност природе и здравог живота “навлачи бес” грађана који се боре против моћних инвеститора, како би сачували природу.

После њеног одговора, мишљења су подељена:

Еспресо

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.