Мој штрајк глађу су други обесмислили – Хтео сам да скренем пажњу на питање КиМ

Независни посланик у Народној скупштини Републике Србије, Миладин Шеварлић гостујући у емисији „Скенирање“, у продукцији ХелмKаста казао је да је невероватно да је „важнији и скупљи поцепан сако посланика Маријана Ристичевића од цепања 12,3 одсто територије Србије“.

миладин шеварлић

“ Невероватно је да је један поцепани сако једног посланика вреднији од Косова и Метохије . Српски парламент је у овом сазиву само једном заседао о питању Косова и Метохије“, рекао је Шеварлић.

Он је објаснио да је повод за његов штрајк глађу, како је рекао, био то што сматра да је „на делу велеиздаја националних интереса“.

“ Зато сам се одлучио да започнем штрајк глађу. Када неки грађанин изда своју државу , то је издаја. Када руководство изда своју државу то је велеиздаја. Велеиздаја се може вршити чињењем и нечињењем. Чињењем против државе и нечињењем. Овде имамо на делу прихватање ултиматума који су у супротности са Уставом Србије и повељом УН. Без обзира на број држава које су дале зелено светло за независност, Србија формално има ингеренције на Косову и Метохији и дужни смо према Уставу да штитимо своју територију „, рекао је Шеварлић.

Говорећи о штрајку глађу који је започео и који је прекинуо, како је рекао, зато што су га други обесмислили, он је истакао да је његов циљ био да у првом плану буду Косово и Метохија.

Проф др Миладин Шеварлић

“ Бошко Обрадовић ми се прикључио и рекао сам му да се мало одмакне, јер сам нажалост схватио да ће власт одмах да крене у контра причу. Онда су изашли Мартиновић и Божић из СНС и тражили да реагује тужилаштво на то што је Бошко Обрадовић поцепао сако Маријана Ристичевића. Онда сам видео спрегу медија и власти. Сви су дошли и отишли код Мартиновића и Сандре Божић, онда кратко до Бошка, а од мене је узео изјаву само Н1 и РТС, који ми је рекао да могу да кажем две реченице. Две реченице за медијски сервис који плаћају сви грађани Србије чак и на бројилима у шталама?! И Бошкови захтеви су били прво фокусирани на померање избора, а мој циљ је био скретање пажње на питање Косова“, рекао је Шеварлић.

Емисију можете у целости погледати на Yuotube платформи ХелмKаста.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.