ПАД АМЕРИКЕ ЈЕ НЕЗАУСТАВИВ: Стање у САД као пред грађански рат! (ВИДЕО)

Сједињене америчке државе се налазе у убрзаном паду, а оволика подељеност у њој није била од Aмеричког грађанског рата – сматра политиколог Александар Павић.

сједињене америчке државе
Александар Павић

Павић је сигуран да Америка иде у правцу опадања које више не може да се заустави. Он објашњава да ће средином овога века белци постати мањина у САД, да расне тензије у земљи расту, а да је пад економије услед короне само погоршао ионако запаљиву ситуацију у земљи.

– Федералне резерве стварају више долара него икад у својој историји и то нема изгледа ускоро да стане – објашњава он.

Павић додаје да, истовремено, Кина престиже економски САД, а Русија је престиже у стратешком наоружању. Павић даље објашњава да је САД осим економске и војне моћи изгубила и “меку моћ” мешања у туђе унутрашње послове. Он поставља питање како ће после овога САД држати демократске лекције Кини због Хонг Конга и поступања полиције када се на улицама САД дешава горе полицијско насиље.

сједињене америчке државе
Александар Павић и Игор Маринковић

– Оваква подела у САД није владала од Америчког грађанског рата. По мени је ово и дубља подела јер САД више нису бела хришћанска нација – објашњава Павић.

Он наводи да су новембарски избори у САД тачка ризика и да могу бити повод за још јаче сукобе у земљи.

Павић у емисији говори и о сукобу Трампа са дубоком државом, највећим Трамповим грешкама, односима Русије и Кине, стању у ЕУ, Црној Гори али и међународној позицији Србије услед јачег повезивања са Кином.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.