Ево како да бесплатно набавите оружје у Србији (ВИДЕО)

0

Док су се грађани САД, али и неких других земаља, наоружавали и куповали муницију због избијања пандемије корона вируса, због компликованих и скупих процедура, грађани Србије то нису могли, објашњава у интервјуу за Хелм Каст Дарко Божић, уредник канала Дум дум.

Дарко Божић
Дарко Божић

Он у интервјуу открива колико кошта и каква је процедура за добијање дозволе за оружје у Србији, колики порез плаћају власници оружја и са каквим се ограничењима сусрећу.

Божић указује да оружје српске производње из године у годину губи на квалитету, а да су старије “Застава” пушке и пиштољи много квалитетнији од оних који се данас производе. Он објашњава да је на тржишту пиштоља тренутно водеће чешко оружје, а да их прати Немачка, Швајцарска, Аустрија и Италија.

Уредник Дум дум-а посебно указује на мањкавости кривичног закона и рестриктивног ограничења нужне одбране чиме се фактички отежава власницима оружја да се заштите од нападача, чак и оних који упадну у њихове куће и нападну породице. Он каже да је заблуда да би више легалног оружја повећало криминал и убиства и да светска пракса показује да су најбезбедније државе оне у којима прописи омогућују грађанима да једноставним процедурама купе пушку или пиштољ.

Водитељ Игор Маринковић у разговору са својим гостом

– Када криминалац зна да су сви наоружани он се неће тако лако одлучити да почини кривично дело. Највећа стопа убистава и напада ватреним оружјем у САД је у државама које забрањују ношење оружја и имају друга ограничења. У јужним државама где је ношење оружја легално, стопа криминалитета је драстично мања –каже он.

Дарко Божић наводи конкретне цене појединог наоружања на српском тржишту, али каже да се оружје може набавити бесплатно.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.