УГОВОР ЗА БУС ПЛУС ИСТЕКАО, А ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА – КОМЕ ИДЕ НОВАЦ?

УГОВОР ЗА БУС ПЛУС ИСТЕКАО – Пре неколико дана, 20. септембра, истекао је уговор са фирмом Апекс, односно Бус плус-ом, а Секретаријат за јавни градски превоз Београда је требало да распише јавну набавку за избор новог партнера за наплату карата у Београду и управљање возилима, о чему још увек нема званичних информација – пише портал Београд уживо.

бус плус
Фото: Хронограф

Такође, још увек није познато шта се сада дешава са Бус плус-ом и ко преузима овај систем у периоду до проналаска новог партнера. Подсетимо, у документацији је наведено да би ново партнерство требало бити склопљено за наредних 13 година, као и да ће Град тражити да се унапреди систем контроле превоза путника, да се смањи могућност злоупотребе у систему, унапреди механизам за надгледање и контролу превозника кроз увођење нових функционалности у систем, али и кроз побољшање начина информисања путника.

Оно што су грађани приметили то је да је последњих неколико дана, тачније од понедељка контрола у градском превозу нешто појачана, односно примећен је већи број контролора. Ово је суграђане навело да се запитају – коме сада иде новац од наплате карата и казни?

бус плус
Фото: Београд уживо

Претпоставка је да је претходним уговором регулисан и период између проналажења новог партнера, али званичних информација још увек нема.

Београд уживо