УГОВОР ЗА БУС ПЛУС ИСТЕКАО, А ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА – КОМЕ ИДЕ НОВАЦ?

0

УГОВОР ЗА БУС ПЛУС ИСТЕКАО – Пре неколико дана, 20. септембра, истекао је уговор са фирмом Апекс, односно Бус плус-ом, а Секретаријат за јавни градски превоз Београда је требало да распише јавну набавку за избор новог партнера за наплату карата у Београду и управљање возилима, о чему још увек нема званичних информација – пише портал Београд уживо.

бус плус
Фото: Хронограф

Такође, још увек није познато шта се сада дешава са Бус плус-ом и ко преузима овај систем у периоду до проналаска новог партнера. Подсетимо, у документацији је наведено да би ново партнерство требало бити склопљено за наредних 13 година, као и да ће Град тражити да се унапреди систем контроле превоза путника, да се смањи могућност злоупотребе у систему, унапреди механизам за надгледање и контролу превозника кроз увођење нових функционалности у систем, али и кроз побољшање начина информисања путника.

Оно што су грађани приметили то је да је последњих неколико дана, тачније од понедељка контрола у градском превозу нешто појачана, односно примећен је већи број контролора. Ово је суграђане навело да се запитају – коме сада иде новац од наплате карата и казни?

бус плус
Фото: Београд уживо

Претпоставка је да је претходним уговором регулисан и период између проналажења новог партнера, али званичних информација још увек нема.

Београд уживо

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.