СКОЈ: Поништити уговор по ком Карађорђевићи бораве у Двору

Савез комунистичке омладине Југославије затражио је јуче поништавање уговора по коме припадници династије Карађорђевић бораве у Дворском објекту на Дедињу.

карађорђевићи
Бели двор/Фото: royalfamily.org

У саопштењу СКОЈ-а, у сусрет 29. новембру, активисти Савеза су предали председнику Скупштине Ивици Дачићу захтев да парламент одмах поништи уговор о праву боравка принца Александра Карађорђевића и његове породице у Дворском комплексу на Дедињу у Београду, који из више разлога сматрају „штетним“.

Монархија је, истичу, као „недемократски и реакционарни“ облик државног уређења укинута у земљи 1945. године када је, како су казали, народ рекао одлучно „не“ краљевини и када је установљена Република и стога наследници династије Карађорђевић не треба да бораве у поменутом комплексу.

„За одржавање Дворског комплекса сваке године се издвоји 62 милиона динара, односно у последњих пет година за те потребе је издвојено 274 милиона динара“, стоји у саопштењу СКОЈ-а, који наводи да су трошкови, које плаћају грађани Србије, и знатно већи од реалних, управо због непотребног боравка породице принца Александра Карађорђевића у том објекту.

Танјуг

1 коментар

  1. Градитељ овог здања убијен је, а његов син – протјеран, тако је здање сада враћено ономе коме припада – градитељевом унуку. Онај, ко га је бесправно користио, требало би да држави плати вишедеценијску одштету.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.