Амбасадоре, изговорите име мог народа!

Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри поново је усталасао твитерашку заједницу у Србији. Овога пута на менију нису биле ни пљескавице ни ћевапчићи него твит у коме изражава поштовање жртвама нацистичког режима.

Ентони Годфри
Фото: Twitter printscreen

Помињући те жртве амбасадор Годфи је навео Јевреје, Роме и Словене. Србе није поменуо и то је био разлог да хиљаде твитераша питају зашто не изговара име њиховог народа.

„Са циљем да етнички и расно очисти окупиране земље, нацистички режим је починио незамисливе злочине над Јеврејима, Ромима и Словенима широм Европе током #WWII. Одајмо почаст овим жртвама тако што ћемо заједнички радити на изградњи уједињене Европе са више правде и мира за све”, написао амерички амбасадор.

Предраг Аздејковић, уредник геј магазина Оптимист, филмски и позоришни продуцент, упитао је на Твитеру амбасадора: „Зашто кажеш Словени, а мислиш Срби”?

Амерички амбасадор му је одговорио: „Срби су део породице словенских народа који је претрпео страховита страдања од стране фашистичких режима на овим просторима. Моја порука и саосећање је упућено свим жртвама холокауста.”

Ентони Годфри
Фото: Twitter printscreen

На ове речи Аздејковић је лаконски одговорио: „Верујем да ће Словенима ова порука на српском много значити и да ће умети да је цене иако је не разумеју, али како ми се чини Срби се осећају као да им умањујете жртву и страдање”!

П.О, Политика

2 Коментари

  1. Наравно да они немају стамоту. Дапаче, они су овде са истим разлогом као и у Русији – да понизе и вређају земљу домаћина. И њега савршено боли брига да чи ће неко да реагује или неће, јер је његово да спроводи политику посрнулог Вавилона. #2.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.