СКАНДАЛ: Бајатовић годинама лагао да је завршио Економски факултет у Суботици!

0

Генерални директор „Србијагаса“ годинама је тврдио да је завршио Економски факултет у Суботици, а из ове установе кажу да је уписао основне студије, али да их није завршио. Годинама касније на истом факултету је уписао магистарске студије, али ни овај програм није привео крају.

душан бајатовић
Фото: Драган Кадић

Душан Бајатовић, генерални директор ЈП „Србијагас“, већ годинама лаже о свом образовању – он није завршио Економски факултет у Суботици, као што је тврдио, открива Курир.

Поред тога што је свесно обмањивао јавност, проблематичан је и сам моменат кад је Бајатовић „открио“ да је завршио поменути факултет. У тренутку кад је најављено да ће се директори јавних предузећа бирати на конкурсу, пре свега по стручности, Бајатовић је поручио путем медија да ће конкурисати и да је сигуран у себе, јер има добру биографију – он је електроинжењер и дипломирани економиста.

Црно на бело

Бајатовићу је у званичној биографији писало да је инжењер електротехнике и дипломирани економиста, али не и где је завршио студије. Кад је у марту 2016. гостовао на телевизији Н1, једно од питања било је управо то – где је завршио факултет, на шта је Бајатовић рекао да је „завршио Економски факултет и Вишу електротехничку у Суботици“. Први човек „Србијагаса“ је тада рекао и да нема проблем с конкурсом, који је најављен, да ће се на њега пријавити, „јер има добру биографију“.

– Тада ме препоручила политика (кад је први пут постао директор овог ЈП), данас ме препоручује струка, ја сам електроинжењер и дипломирани економиста – рекао је тада Бајатовић. Међутим, одговори Економског факултета у Суботици показују другачије. Бајатовић јесте био њихов студент, али никад није привео крају ни основне ни магистарске/мастер студије, које је касније уписао.

Фото: Курир

– Душан Бајатовић је био студент на основним студијама Економског факултета у Суботици. Именовани је био уписан у школској 1994/1995. Душан Бајатовић није завршио основне студије на Економском факултету у Суботици – наведено је у одговору Стевице Дивнића, руководиоца студентске службе Економског факултета у Суботици.

Занемео

Поред основних студија, Бајатовић је, годинама касније, покушао да заврши магистарске студије на овом факултету, али ни тај степен није привео крају.

Фото: Курир

– Именовани (Душан Бајатовић) на Економском факултету у Суботици првобитно је уписао магистарске студије у школској 2005/2006, а потом је извршио препис на мастер академске студије у школској 2011/2012. Статус студента на мастер академским студијама престао је због неуписивања наредне школске године. Статус студента на мастер академским студијама поново је стекао од школске 2015/2016. године, а због неуписивања наредне школске године, именовани је изгубио статус студента на Економском факултету у Суботици, тако да почев од школске 2016/2017. нема статус студента. Именовани није завршио студије на Економском факултету у Суботици – наводи се у другом мејлу са Економском факултета у Суботици, а који је потписао Александар Чучковић, в. д. декана.

У прилог целој овој тези – о лагању о завршеном Економском факултету у Суботици, иду и подаци о образовању које је Бајатовић недавно навео у пријави за докторске студије. На Твитеру су објављене фотографије дела Бајатовићеве пријаве, а код одељка о основним студијама стоји да је завршио Агроменаџмент на Универзитету примењених наука (Факултет за менаџмент, Зајачар). Наведено је и да је основне студије на поменутом факултету уписао 1999, а завршио 2003. Бајатовић није одговорио на позив Курира.

Ово није слагао: Вишу техничку јесте завршио – Са друге стране, кад је реч о образовању на Вишој (техничкој) електротехничкој школи, Бајатовић није слагао.   – На ваш захтев од 28. 5. 2021, а у вези с прибављањем информација од јавног значаја за Душана Бајатовић, дајемо вам одговоре на постављена питања: Душан Бајатовић је био студент Више техничке школе у Суботици. Вишу техничку школу у Суботици, другу годину (прелаз с Факултета техничких наука у Новом Саду), уписао је 21. 11. 1997. године – школска 1997/1998. година. Бајатовић Душан је Вишу техничку школу у Суботици завршио 3. 2. 2000. године – наведено је у одговору из ове установе.

На крају, не можемо а да се не запитамо како је могуће да неко ко није завршио основне студије упише магистарске/мастер студије, које су студије вишег степена и подразумевају завршене основне (додипломске) студије.

К. Благовић, Курир / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.