КРОФНА-МАФИЈА хара грчким плажама: Останите изван зоне сукоба!

Мафија има своје пипке у свакој пори друштва, али, сазнање да се одвија прави мали рат међу продавцима крофни на плажама Грчке, некако је дочекана са неверицом.

крофна мафија
Фото: Илустрација

Међутим, колико год да ово делује смешно на први поглед, случај нимало није наиван, пошто се код обележавања територије, сукобљене банде користе свим начинима, преко вербалног застрашивање, па до физичког и оружаног обрачунавања.

„Чуо сам пуцањ и неко иза мене је рекао да подигнем руке. На срећу, људи су то чули, па су изашли на терасу и био сам спасен“, казао је мушкарац из Грузије стар 44. године, чији је идентитет сакривен. Како се наводи, напад на њега је извршен на плажи Нео Мармара, на Халкидикију, пише портал Прототема.гр.

Управо на том делу грчке обале, воде се прави ратови између „кланова“ продаваца крофни. Наиме, према наводима, рат се углавном води између бугарских и албанских држављана који желе да остваре примат у продаји крофни на плажама Халкидикија.

Како се наводи, накупци плаћају крофне произвођачима 0,50 центи, док се крофне у слободној продаји „дилера“ крећу око два евра. Према истраживању, они дневно продају око 500 до 600 крофни, што им на недељном нивоу доноси преко 8.000 евра. Од сваке крофне, један део процента иде мафији.

крофна мафија
Мермерна плажа / Фото: Илустрација

Ипак, ове информације треба узети са доста резерве, будући да плаже нису свуда исте величине, што смањује или увећава број туриста који су потенцијални купци.

Наводно, према разрађеној шеми, један део од продаје иде мафији, док други остаје „дилеру“ крофни у сезони.

Иако је сума можда мала у односу на оно како мафије широм света данас приходују, због великог броја туриста, „крофна“ банде годинама уназад воде битке за профит и територију, пише Блиц.