Под слоганом „Љубав је закон“ – „Прајд“ 18. септембра у Београду

0

Овогодишња „Недеља поноса“ трајаће од 12. до 19. септембра, док ће сама шетња бити одржана 18. септембра, саопштили су организатори.

прајд
Прајд под слоганом „Љубав је закон“ 18. септембра у Београду

„Недеља поноса“, која претходи шетњи, бројаће преко 40 догађаја, укључујући представе, филмске пројекције, панел дискусије, конференције, радионице, журке и друге уметничке, културне и едукативне програме.

Слоган овогодишњег прајда је „Љубав је закон“, а циљ шетње, како се наводи у саопштењу Београд прајда, је да се подрже напори ЛГБТИ+ активиста и организација за правно регулисање истополних заједница.

Један од захтева организатора овогодишње параде је усвајање Закона о истополним заједницама и о родном идентитету, као и, како кажу, побољшање здравствених услуга за транс особе.

Траже и бржу и адекватну реакцију државних органа и јавну осуду представника власти на говор мржње и злочине мотивисане мржњом према ЛГБТ+ заједници, као и усвајање локалних акционих планова за ЛГБТ+ заједницу.

Координатор Београд прајда Марко Михаиловић каже да очекује велики одзив, после немогућности да се шетња одржи прошле године због епидемиолошких мера.

Танјуг / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.