Џони Деп 19. октобра у Београду

Прослављени холивудски глумац Џони Деп долази у Београд 19. октобра

џони деп
Џони Деп / Фото: Хуан Хереро, EPA-EFE

Овом приликом компанија ИЕС ће и свечано отворити свој студио у Београду.

„Веома сам срећан због тога што сам, упркос непредвиђеним дешавањима у свету, успео да одржим обећање које сам дао прошле године, а то је да ће Џони Деп доћи у Београд, и то као наш гост”, рекао је Андреа Иерволино, директор и оснивач продуцентских компанија „Iervolino & Lady Bacardi Entertainment” и „Iervolino Studios”.

„Једва чекам да заједно са њим и Милошем Биковићем, као нашим стратешким партнером, представимо јавности у Србији оно на чему смо радили у протеклих годину дана”, навео је италијански продуцент Иерволино.

Током београдске посете 19. октобра, Џони Деп, Андреа Иерволино, Ладy Моника Бацарди (суоснивач италијанских компанија) и Милош Биковић представиће јавности свој најновији заједнички пројекат, реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Фото: Хуан Хереро, ЕПА- ЕФЕ

Ово је наставак дугорочне сарадње коју Џони Деп има са филмском и телевизијском продукцијском кућом Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, матичном компанијом Иерволино Студиос из Србије, преноси Танјуг.

Славни глумац је играо у запаженом дугометражном филму ове продукције – „Чекајући варваре” (2020), рађен по истоименом роману јужноафричког нобеловца Џона Максвела Куција, који је написао и сценарио.

Режију је потписао истакнути колумбијски редитељ Сиро Гера, у свом првом остварењу на енглеском језику, док су главне улоге имали Џони Деп, Роберт Патинсон и оскаровац Марк Рајланс.

Холивудски глумац је давне 1992. године играо у независном америчком филму „Аризона дрим” нашег редитеља Емира Кустурице, и касније (2009) био гост на фестивалу „Кустендорф” на Мећавнику.

Продуцент Иерволино је током снимања анимиране серије, рекао да су у екипи сви веома узбуђени што су још једном постигли договор са Џонијем Депом, и истакао да су успешно сарађивали на споменутом играном филму „Чекајући Варваре”.

Милош Биковић / Фото: Д. Жарковић, Политика

Такође је открио да је ово први пут да један холивудски глумац учествује у продукцији краткометражних анимираних садржаја, што је додатна потврда да је овај формат будућност филма и да су на правом путу.

Прва сезона првог анимираног серијала креираног у Србији, састављена од 54 епизоде најквалитетнијег садржаја за децу и све љубитеље анимације, биће ускоро доступна на стриминг платформама широм света, најавили су из продукције.

На стварању серијала је у претходних годину дана радило више од стотину уметника и креативних стручњака из студија „Iervolino” у Београду и Новом Саду, док његову продукцију потписује партнерска кућа – Archangel Digital Studios.

Танјуг