ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРОТИВ „ГЛОБАЛНОГ ЛОГОРА“: Изгледа да је здрав човек постао проблем (ВИДЕО)

Његово преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије рекао је да се слободарска Европа, укључујући и Балкан, бори против „дигиталног логора“ који се покушава наметнути читавом свету.

епископ зворничко тузлански фотије
Епископ зворничко- тузлански Фотије / Фото: Срна

„Можда нисмо довољно свесни, али са наметањем ограниченог кретања изгледа да здрав човек не сме нигде да иде. Испада да је здрав човек проблем читавом свету“, рекао је владика Фотије, који је данас служио Свету архијерејску литургију у Храму васкрсења Христовог у Каракају код Зворника.

Владика Фотије је истакао да се намеће, како кажу многи теоретичари, „дигитални комунизам“ који можда многи људи не препознају, због чега се треба освестити духовно и слободарски се борити, не само на локалном но и на глобалном нивоу за потпуну слободу свих људи и народа.

„Ако нас затворе и ставе у ‘дигиталне логоре’ неће моћи нико никоме отићи. Затвориће нас у ‘дигиталне затворе'“, рекао је епископ Фотије и додао да се тренутно одвија велика борба на нивоу читавог света за ту слободу.

Владика Фотије је рекао да се мора препознати та замка и додао да је Црква одувек била слободарска.

„Црква се увек борила за слободу народа, не политичку или партијску, но генералну, егзистенцијалну, слободу народа и човека као лика и иконе Божје. Наше време је дочекало дигиталну еру, с чијим се негативним последицама морамо борити и слушати највеће умове нашег времена који говоре о том феномену у којем живимо“, рекао је владика Фотије.

Епископ је у обраћању после литургије, верницима изразио задовољство што се налази у препуној цркви да се заједно са народом помоли Богу, уз причешће телом и крвљу Господа Бога и спаситеља Исуса Христа.

Епархија зворничко-тузланска

1 коментар

Comments are closed.