ПУТИН ВРАЋА ОТЕТО: Западни „лидери“ могу само да ставе украјинску заставу на своје Фејсбук профиле (ВИДЕО)

Гост емисије Дијалог на Јутјуб каналу Нови Стандард био је политиколог др Стеван Гајић, научни сарадник Института за европске студије и предавач по позиву на Московском државном институту за међународне односе (МГИМО), који је говорио о актуелним дешавањима у Украјини, са геополитичког аспекта.

др стеван гајић
Др Стеван Гајић

Зашто се Путин определио за војну интервенцију у Украјини? Шта ће се даље дешавати у тој земљи? Како ће реаговати САД и Европа? Хоће ли се све то одразити на Балкан и како? Зашто је питање афроамеричког ропства и антицрначког расизма важно за проучавање?

Гајић сматра да је интервенција Русије у Украјини баш у овом тренутку последица Путинове стратегије примењивања тзв. Бушове доктрине, односно спољне политике превентивног рата, како би спречио евентуални напад НАТО-а на његову земљу.

Он је мишљења да ће се догађаји наставити заокруживањем Руског света, то јест – враћањем у састав Руске федерације свих држава бившег Совјетског Савеза, као и да ће то на Балкану неминовно довести до коначног обједињавања српског етничког простора, почев од враћања под пуни суверенитет Србије територију Косова и Метохије.

Погледајте о чему је све Гајић још говорио и каква је предвиђања изнео у овом изузетно занимљивом интервјуу. Емисија је снимљена 25. фебруара у Београду.