ПУТИН ВРАЋА ОТЕТО: Западни „лидери“ могу само да ставе украјинску заставу на своје Фејсбук профиле (ВИДЕО)

0

Гост емисије Дијалог на Јутјуб каналу Нови Стандард био је политиколог др Стеван Гајић, научни сарадник Института за европске студије и предавач по позиву на Московском државном институту за међународне односе (МГИМО), који је говорио о актуелним дешавањима у Украјини, са геополитичког аспекта.

др стеван гајић
Др Стеван Гајић

Зашто се Путин определио за војну интервенцију у Украјини? Шта ће се даље дешавати у тој земљи? Како ће реаговати САД и Европа? Хоће ли се све то одразити на Балкан и како? Зашто је питање афроамеричког ропства и антицрначког расизма важно за проучавање?

Гајић сматра да је интервенција Русије у Украјини баш у овом тренутку последица Путинове стратегије примењивања тзв. Бушове доктрине, односно спољне политике превентивног рата, како би спречио евентуални напад НАТО-а на његову земљу.

Он је мишљења да ће се догађаји наставити заокруживањем Руског света, то јест – враћањем у састав Руске федерације свих држава бившег Совјетског Савеза, као и да ће то на Балкану неминовно довести до коначног обједињавања српског етничког простора, почев од враћања под пуни суверенитет Србије територију Косова и Метохије.

Погледајте о чему је све Гајић још говорио и каква је предвиђања изнео у овом изузетно занимљивом интервјуу. Емисија је снимљена 25. фебруара у Београду.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.