Најбоља плажа у Европи 2022. за коју туристичке агенције у Србији нису ни чуле

Порто Санто Голден Бич најбоља је плажа у Европи за 2022. по листи коју прави European best destinations. Ова пространа златна плажа адут је португалских Мадеира острва, која ћете тешко наћи међу понудама наших туристичких агенција.

најбоља плажа у европи
Porto Santo Golden Beach / Фото: Ccero Castro / Alamy / Alamy / Profimedia

„Острва Мадеира, која укључују главно острво Мадеиру и Порто Санто, ове године су најбоља дестинација за летовање у Европи са две плаже у топ 5 најлепших у Европи. Награђена титулом „Најбоља плажа у Европи 2022“, златна пешчана плажа Порто Санто је светски позната. Поред тога што је савршена за уживање, позната је и по терапеутском дејству свог песка. Спа Порто Санто наизменично користи третмане морском водом и топле третмане песком; они су савршени за оно што вам је сада најпотребније“, наводи се у опису, а занимљиво је да је већ на трећем месту Сеиxал Беацх на северној обали Мадеире, карактеристична по црном песку.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Róża Szyc (@rozgro)

Мадеира острва рођена су из вулкана усред Атлантика и кажу да је тамо „вечно пролеће“. Код нас баш и нису популарна ни позната, а нису ни близу, па ако организујете одлазак у сопственом аранжману, опције су летови из Лисабона или Порта.

„Много мање прометна од Канарских острва, острва Мадеира нуде аутентични туризам, 100% природу и хотелску инфраструктуру на високом нивоу. Ако желите да избегнете гужву и поново се повежете са природом, то је врхунски избор овог лета“, закључује се у препоруци ове атрактивне летње дестинације.

Ана Калаба, НоваС