„НЕ ПРЕПИСУЈТЕ ДЕЦИ НИШТА ЗА ЖИВОТА“ Речи које парају душу, Обрен на споменику исписао поруку очајног и превареног човека

Највећа моја грешка јесте што сам пре смрти деци преписао имовину, зато сам сада без игде ичега.

имовина
Фото: Рина

Виђали смо већ да друштвеним мрежама круже различити надгробни споменици који одскачу обликом или поруком, али сада је све, чини се, отишло мало даље.

Понекад ту буду уклесане и неке духовите опаске, али речи које се налазе на једном гробљу у околини Ужица привлаче пажњу, а кад их изговорите парају уши. „Опљачкан, преварен, изневерен и остављен“, написано је на плочи коју је још за живота себи подигао Обрад Стефановић.

У своје време био је један од виђенијих директора, богат и утицајан, али како каже његову старост описују те четири тужне речи.

„Радио сам и добро зарађивао, а новац улагао у некретнине. Деведесетих година правио сам куће на Златибору, врхунске апартмане у вредности милион евра, али све је то након развода отишло на добош. Адвокати и судије су од тада управљали мојим животом. Највећа моја грешка јесте што сам пре смрти деци преписао имовину, зато сам сада без игде ичега. Зато свима саветујем да не би прошли као ја – не преписујте ништа никоме док сте живи, нек се деле после ваше смрти и раде шта хоће“, прича за РИНУ Обрад.

Пре десет година после тих животних удараца повукао се у викендицу у селу Биоска, јер му је то једино остало. Живи од 17.000 пензије. Због, како то Обрад каже, промашеног живота, грешке које је направио сада би радо исправио не питајући за цену, али је касно. Једино што је могао да уради јесте да на свом споменику испише речи које су обележиле његов живот.

„Када сам стао и анализирао своју ситуацију у коју сам доспео, схватио сам да сам прво изневерен, зати преварен – што је за мене злочиначки удружен подухват, потом опљачкан јер су ми све што сам имао узели и на крају када су све узели, схватили су да им више нисам потребан и сви су ме оставили, а та реч ме највише боли. Нико ме не зове телефоном да пита, где си, како си и треба ли ти нешто, имаш ли шта да једеш. То што сам остављен од свих најтеже ми пада“, додао је Стефановић.

имовина
Фото: Рина

Болне речи уклесане на гробници некадашњег милионера, опоменуће многе који дођу на ово гробље да запале свећу, да у животу ништа није вечно па ни милиони.

„Није свеједно, људи кажу да знају где ће пасти, ту би сели, ја ето нисам знао. Све прође у животу и ништа није вечно, зато ове речи са спомен плоче никад нећу уклонити за наук другима, али увек ћу свима опростити“, закључио је Обрад.

РИНА