Скрените благо улево и завршићете у мору: Туристи пратили ГПС навигацију па упали у воду „Једно скупо летовање“

„После једног километра скрените благо улево и завршићете у мору“, овако би вероватно гласила порука од ГПС-а, бар судећи према ономе што се десило туристима који су слепо пратили навигацију када су аутомобилом упали у море.

ГПС навигација
Ауто завршио у мору / Фото: TWITTER / CBS NEWS

На видео снимку снимљеном приликом инцидента види се како им је после инцидента пружена помоћ, када је спасилачка екипа дошла до возача и сувозача и помогла им да изађу из сребрног минивена.

Том приликом двојица мушкараца брзо су из воде извукли две жене, међутим што се тиче аутомобила акција није била успешна. Пошто су везали конопац за задњи део аутомобила, покушавајући да га повуку назад на рампу за чамац нису успели да га извуку јер је аутомобил убрзо био потпуно потопљен.

„Прилично сам сигурна да то није требало да се деси“, могу се чути речи девојке која је снимала целу ситуацију.

Она је касније у полицијском извештају објаснила да је посада једрилице била сведок како је аутомобил директно улетео у луку поред њих.

„Сцена је била невероватна, сви смо се питали шта се догађа! Путнице су били туристи који су покушавали да пронађу туристичку компанију „Манта Раи Сноркел“ у луци и пратили су ГПС упутства, када су погрешно скренули у воду“, рекла је она.

На друштвеним мрежама, многи су се нашалили да су се ликови из хумористичке серије „Канцеларија“, Мајкл Скот и Двајт Шрут нашли у сличној невољи.

„Управо сам гледао ову епизоду ‘Канцеларије'“, „Мајкл Скот је већ снимио ову епизоду“, нашалили су се неки.

„Како?“

За многе друге, невероватан инцидент је оставио једно горуће питање без одговора – „Како се то дешава?“

„Да ли гледају кроз шофершајбну, шта све нећу видети у данашњем свету?“, „Дакле, када видите воду, не станете него наставите да улазите са све аутомобилом, не разумем?“, „Било је то једно скупо летовање“, писали су неки.

Гордана Вуксановић, Блиц