Марко Ђурић: Србија тражи да НАТО да преузме надлежност на северу Косова – А зашто не и шире, додајемо ми

Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић изјавио је, гостујући на америчкој телевизији News Max, да је једини пут који Србија види као пут напред тај да НАТО снаге преузму контролу над севером Косова.

марко ђурић
Марко Ђурић

Једини пут који видимо напред, иако ће вам можда звучати чудно што то чујете од амбасадора Србије, јесте да тражимо од НАТО да преузме надлежност на северу Косова уместо Куртијевих специјалних снага. Такође захтевамо независну међународну истрагу о томе шта се догодило, јер српски манастир је нападнут, три локална Србина су страдала, као и један косовски полицајац, али који према постојећим споразумима није требало да буде ту“, рекао је Ђурић, преноси Данас.

Ђурић је додао да је тзв. косовски премијер Аљбин Курти, пре свега, слањем својих специјалаца на на север Косова, починио насиље над постојећим споразумима.

„Не желим да спекулишем ко стоји иза инцидента и напада, само знам да су три косовска Србина нажалост мртва, као резултат тог напада. То су локални људи, а не како то говори приштински министар спољних послова. Ништа се од овога није дешавало док актуелни „премијер Косова“ Аљбин Курти није дошао на власт“, рекао је Ђурић.

У вези с овим Ђурићевим интервјуом, интересантна је објава на Фејсбуку добитника Нинове награде, писца и сликара, ноторног аутошовинисте Дејана Атанацковића:

марко ђурић
Фото: Printscreen

News Max