Владан Вукосављевић: Антисрпско лудило сарајевских муслимана

У Сарајеву је брутално претучен Србин, наводно због мајице са исписом „уједињење или смрт“.

владан вукосављевић
Фото: twitter/printscreen/@PragistaStari

Да се било шта слично десило у Београду, до неба би заграктало и кусо и репато, од локалних аутошовиниста и њихових медија, па до србофоба из целог света.

Пре мање од годину дана, у вези са сличним инцидентом, објавио сам редове који, нажалост, уопште нису изгубили на актуелности:

„Сарајево или шовинизам у пола с луком

владан вукосављевић
Фото: Printscreen

Пре само неколико дана коментарисао сам овде отровно антисрпско сиктање несрећне Јасмиле Жбанић а већ јуче су у Сарајеву брутално нападнута деца и родитељи из Београда, током одржавања фудбалског турнира за најмлађе. Једна особа је повређена ножем.

Антисрпско лудило не тако малог броја сарајевских муслимана, прожето убилачким нагонима, стара је и нажалост добро позната прича. После протеривања српске популације у последњем рату, написах то недавно, овај град остао је скоро потпуно једнонационалан и самим тим прикраћен за онај елемент креативне културне и духовне разноликости који му је током историје давао боју, карактер и посебан израз.

Без Срба, то је само псеудопакистанска касаба која се храни мржњом и сомнабулним митовима о свом измаштаном идентитету.

Сва је прилика да ће тај старим ватрама подгревани караказан, од толиког зла којим се храни, на крају имплодирати у себе.

Нејасно остаје зашто Срби, сви они иоле нормални, изван пословично грамзивог дела естрадно-глумачко-забављачког еснафа, тамо уопште одлазе и воде своју децу.

Догађаји и атмосфера линча довољно су јасни и не могу се више подводити под аутодеструктивну другосрбијанску мантру да „свуда има будала“.

У читавом региону поново почиње да кључа крволочна србофобија.

Ваља бити на опрезу и причувати своје најближе и себе…

ФБ Владан Вукосављевић

Наслов, опрема: Хронограф