Немања Радуловић концертом обележио јубилеј Коларца

Српски виртуоз на виолини Немања Радуловић одржао је синоћ, 4. фебруара, концерт у Коларцу, у част прославе 85 година постојања Велике дворане ове важне институције културе.

немања радуловић

Миљеник поштовалаца класичне музике у Србији, у првом делу концерта ставио је своју виртуозност у службу што бољег звука камерног трија.

Осим Радуловића, на сцени Коларца нашле су се виолончелисткиња Маја Богдановић и француска пијанисткиња Лор Фавр Кан.

„Веома радо свирамо све троје у Паризу и радостан сам што ћемо имати прилике да то сада вама покажемо у Београду. На рођенданима се увек догоди неко изненађење па смо ми сада одлучили да вас изненадимо и свирамо Рахмањинова“, казао је Радуловић који је награђен овацијама а да концерт практично није ни почео.

Осим Клавирског трија број 1 у г-молу Сергеја Рахмањинова, Немања Радуловић је са својим гошћама на сцени одсвирао и Клавирски трио број 39 у г-дуру.

Сведена, на моменте меланхолична, али врло емотивна музика, потпуно је одушевила публику у Коларцу. Први део концерта је завршен дугим овацијама музичарима на сцени.

Излазак Радуловића у пратњи чланова „Дабл Сенс“ оркестра био је знак да ће публика у Коларцу осетити више енергије на сцени, по чему је Радуловић препознатљив свуда у свету.

„У овом оркестру има много студената професора Дејана Михаиловића и вечерашњи концерт посвећујемо управо њему“, казао је Радуловић.

Уследило је извођење изузетно захтевног Концерта за две виолине и оркестар, Јохана Себастијана Баха, које је без даха оставило све у Коларцу.

У препознатљивом стилу панк звезде, Радуловић је свирао Бахову „божанску музику“. У соло деоницама прикључила му се виолинисткиња Тијана Милошевић, концерт мајстор Београдске филхармоније.

До краја обавезног дела програма публика је чула и Бахову Токату и Фугу BWV 565.

Синоћни концерт је део циклуса „Коларац твој свет музике“.

Танјуг