Немања Радуловић концертом обележио јубилеј Коларца

Српски виртуоз на виолини Немања Радуловић одржао је синоћ, 4. фебруара, концерт у Коларцу, у част прославе 85 година постојања Велике дворане ове важне институције културе.

немања радуловић

Миљеник поштовалаца класичне музике у Србији, у првом делу концерта ставио је своју виртуозност у службу што бољег звука камерног трија.

Осим Радуловића, на сцени Коларца нашле су се виолончелисткиња Маја Богдановић и француска пијанисткиња Лор Фавр Кан.

„Веома радо свирамо све троје у Паризу и радостан сам што ћемо имати прилике да то сада вама покажемо у Београду. На рођенданима се увек догоди неко изненађење па смо ми сада одлучили да вас изненадимо и свирамо Рахмањинова“, казао је Радуловић који је награђен овацијама а да концерт практично није ни почео.

Осим Клавирског трија број 1 у г-молу Сергеја Рахмањинова, Немања Радуловић је са својим гошћама на сцени одсвирао и Клавирски трио број 39 у г-дуру.

Сведена, на моменте меланхолична, али врло емотивна музика, потпуно је одушевила публику у Коларцу. Први део концерта је завршен дугим овацијама музичарима на сцени.

Излазак Радуловића у пратњи чланова „Дабл Сенс“ оркестра био је знак да ће публика у Коларцу осетити више енергије на сцени, по чему је Радуловић препознатљив свуда у свету.

„У овом оркестру има много студената професора Дејана Михаиловића и вечерашњи концерт посвећујемо управо њему“, казао је Радуловић.

Уследило је извођење изузетно захтевног Концерта за две виолине и оркестар, Јохана Себастијана Баха, које је без даха оставило све у Коларцу.

У препознатљивом стилу панк звезде, Радуловић је свирао Бахову „божанску музику“. У соло деоницама прикључила му се виолинисткиња Тијана Милошевић, концерт мајстор Београдске филхармоније.

До краја обавезног дела програма публика је чула и Бахову Токату и Фугу BWV 565.

Синоћни концерт је део циклуса „Коларац твој свет музике“.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.