Културо, еве ме! Маја Гојковић постаје МИНИСТАР КУЛТУРЕ, на њено место долази Чанак?

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић биће нови министар културе и информисања, док би нови председник парламента могао да буде неко ко није део владајуће коалиције, пише лист Блиц. Као један од кандидата за њену „замену“ у парламенту лист наводи Ненада Чанка.

маја гојковић
Маја Гојковић у званичној посети Ирану 2015. године/Фото: Twitter

Позивајући се на неименовани извор из врха власти, лист наводи да је Маја Гојковић одавно показала интересовање да замени актуелног министра културе и информисања Владана Вукосављевића који се „на тој позицији није најбоље снашао“.

Можда ће се Гојковићева боље снаћи у улози министра културе него што се сналазила у улози председника парламента? Многи још увек памте њену шокантну званичну посету Техерану 2015. године, током које је носила хиџаб. То је прилично зачудило и саме домаћине, а многим корисницима друштвених мрежа послужило за увесељавање.

Упитана зашто је приликом званичне посете Ирану носила хиџаб, Маја Гојковић је, у свом стилу, одговорила: „Немам стилисту, сама одлучујем шта ћу да обучем, не желим да ме неко обуче онако мисли да би требало да изгледам“. Надамо се да је новопостављена госпођица министар културе у међувремену научила да се у званичне државне посете одлази онако како налаже протокол, а не како ко жели.

„Маја Гојковић за обављање нове функције има подршку председника, премијерке и свих у Влади“, пише Блиц.

Недавно смо били сведоци срдачног дочека УЧК терористе Џаферија у Скупштини Србије од стране, сада већ бивше, председнице српског парламента.

маја гојковић
Маја Гојковић и шиптарски терориста Талат Џафери (командант ОВК у Македонији 2001. године) 23. маја 2018. у Скупштини Србије/Фото: Facebook

Значи ли то да ће одсад Министарство културе Србије „подржавати“ фестивал „Мирдита“ новцем српских пореских обвезника, а да ћемо „Месец Приштине“ имати и у другим српским градовима, а не само у Београду?

Извор наводи да је један од кандидата за новог председника парламента лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, а да би до краја јуна требало да се заврши прича о реконструкцији владе.

Да ли можемо да очекујемо да Скупштина Србије с Ненадом Чанком на челу, у догледно време пружи и званичну подршку каталонским и војвођанским сепаратистима или ће се све завршити „само“ признањем Косова? Или ипак политика председника парламента не мора нужно да има везе са његовом политичком функцијом у државним органима? Све је то веома збуњујуће за нас, обичне смртнике. Једино што је извесно јесте да ће Чанкова минорна подршка у бирачком телу и даље бити потпуно несразмерна његовом учешћу у политичком животу Србије.

маја гојковић
Фото: printscreen

Осим министра културе, Блиц пише да би Владу могао да напусти и министар спорта Вања Удовичић због многобројних афера, али и министар привреде Горан Кнежевић из приватних разлога.

Премијер Ана Брнабић упутила је предлог Скупштини Србије да акутелни градоначелник Београда Синиша Мали буде нови министар финансија, уместо Душана Вујовића који се са тог места повукао из личних и породичних разлога.

Хронограф