Полиција растерала Албанце – они се вратили и ГАЂАЛИ СРБЕ (ВИДЕО)

Троје Срба је повређено у косовском селу Петрич, пошто су се нашли на удару албанског становништва, пренели су Радио Гораждевац и КоССев.

село петрич
Фото: screenshot

Како се наводи, група Албанаца, коју је претходно растерала косовска полиција, поново се окупила и опколила расељене Србе који су успели да стигну до Цркве Свете Тројице у месту недалеко од Клине, иако су им Албанци током јутра блокирали пут.

После обреда пресецања славског колача дошло је до напада, а на удару су се нашли окупљени који су се налазили у дворишту и унутар цркве.

Радио Гораждевац је пренео да је један Србин ухапшен, под оптужбама за ратне злочине из 1999. године.

”Албанци су се окупили и опколили Србе, гађајући их и узвикујући погрдне пароле”, рекао је уредник Радио Гораждевца Дарко Димитријевић.

Група расељених из села Петрич се упутила како би посетила остатке порушене цркве и сеоско гробље и обележила празник Св. Тројице.

Црква Свете Тројице налазила се у Петричу недалеко од Клине, на путу Пећ-Приштина. Саграђена је 1992. године као донација породице Карић.

После доласка италијанских снага КФОР-а, демолирана је крајем јуна 1999.

КиМ: Албанци блокирали Србима пут до цркве у Петричу

село петрич
Фото: Getty Images

Педесетак Албанаца блокирало је прилазни пут православној цркви у селу Петрич код Клине, не дозвољавајући Србима да прославе други дан црквеног празника Света Тројица, рекао је Срни предсједник Привременог вијећа српске општине Клина Божидар Шарковић.

Он каже да је неприхватљив покушај Албанаца, углавном придошлица у Петрич, да спрече Србе да прислуже свеће у цркви у овом селу у којем живи још неколико старијих.

– Тридесетак Срба из села уз пут Клина-Пећ кренуло је јутрос на литургију у Петрич, али их је већа група Албанаца, нажалост, зауставила на прилазу овом селу – рекао је Шарковић.

Он наводи да је са групом Срба дошао у Полицијску станицу у Клину да би замолили полицију да омогући Србима пролаз до цркве ради прославе Свете Тројице, славе села Петрич.

Б92/Срна/Хронограф