Преко ноћи ЗАТВОРЕНО 200 „Хенди“ продавница, радницима откази подељени МЕЈЛОМ

„Поштовани купци, сарадници и пријатељи, после 10 година пословања у Србији, обавештавамо Вас да ХЕНДИ-ТЕЛ ДОО временом престаје да ради. Желимо да Вам се захвалимо на деценијском поверењу, сарадњи и подршци“, објавио је званично на свом сајту познати ланац продавница технике и мобилних телефона. – Све пословнице су затворене у једном дану, ништа нам нису рекли – да ли је фирма банкротирала, отишла у стечај – навео је један од радника за Б92.

хенди
Фото: shutterstock

„Поштовани купци, сарадници и пријатељи, после 10 година пословања у Србији, обавештавамо Вас да ХЕНДИ-ТЕЛ ДОО временом престаје да ради. Желимо да Вам се захвалимо на деценијском поверењу, сарадњи и подршци“, објавио је званично на свом сајту познати ланац продавница технике и мобилних телефона.

Рачуни ове компаније су у блокади. Радници су за престанак рада фирме и отказе практично сазнали путем мејла.

– Све пословнице су затворене у једном дану, ништа нам нису рекли – да ли је фирма банкротирала, отишла у стечај – навео је један од радника за Б92.

Према његовим речима, ништа није слутило да ће сви радници преко ноћи остати без посла.

– Било је неко повлачење робе, али сви смо мислили да је реч о реорганизацији – прича он и додаје да се ставља катанац на више од 200 пословница, а да су за то радници сазнали путем мејла.

хенди
Обавештење са сајта Хенди/Фото: screenshot

– Само је стигао мејл да се све пословнице затварају, сви су разочарани – рекао је и додао да су плате биле редовне, да је пословање било нормално и да нису могли ни да наслуте да овако нешто може да се догоди.

– За дан је затворено око 200-210 радњи, у свакој има минимум по два радника и сви су они остали без посла. Хенди је имао пословнице по целој Србији, а у Београду су имали око 70 продајних места.

Блиц је ступио у контакт са компанијом Хенди, где нам је речено да ће ускоро објавити и званично саопштење.

Блиц