ИТАЛИЈАНКЕ ПРОМАШИЛЕ ДЕСТИНАЦИЈУ Уместо у Ници, завршиле у Нишу

Уместо на шеталишту у Ници у Француској, две старије Италијанке грешком су се минулог викенда обреле у – Нишу. Због сличности у писању имена нашег града и познатог француског туристичког центра, оне су вероватно направиле превид и купиле авионске карте до Ниша.

италијанке
Фото: Б. Јаначковић/РАС Србија

Но, када су слетеле на писту „Константина Великог“ схватиле су да су на погрешном месту и да је Ница више од 1.500 километара далеко.

– У суботу су две старије даме дошле у Ниш летом компаније „Рајан ер“ из Бергама код Милана, а планирале су да иду у Ницу – потврдила је портпарол аеродрома „Константин Велики“ Иванка Станисављевић.

италијанке
Ница/Фото: З.Миљевић, Хронограф

Према првим информацијама, две жене су одлучиле да остану и обиђу Ниш до наредног лета којим је био планиран повратак кући.

Тако су, игром случаја, уместо Трга Масена и других знаменитости Нице, добиле прилику да упознају ништа мање атрактивну историју Ниша у којем је у античко доба рођен цар Константин, обиђу Медијану, Тврђаву, Ћеле кулу…

Ово није први случај да се туристи грешком нађу у Нишу, мислећи да су на путу за Ницу. Последњи пут се то десило крајем 2016. године када су тројица туриста из Чешке, летом из Братиславе стигли у Ниш уместо у Ницу.

Да нису на правом месту посумњали су још у ваздуху, када су упитали стјуардесу „а где је овде море“, очекујући да на обзорју виде обрисе познатог француског летовалишта.

Словачки медији пренели су тада да су туристи били разочарани после слетања у Ниш, где их је уместо сунца фрацунског монденског града, дочекало сиво децембарско небо, будући да су наредни лет имали тек за пет дана.

Но, за разлику од Чеха који су одмах из Ниша продужили у Софију где су ухватили први лет за Ницу, даме из Италије остале су у Нишу и нема сумње да су се лепо провеле.

италијанке
Ница/Фото: З.Миљевић, Хронограф

Бранко Јаначковић, Блиц