Чедомир Антић: КОСОВО ТРЕБА ПОДЕЛИТИ, али ће Вучић пристати и на мање (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије „РасПравда“ је историчар и функционер Народне странке Чедомир Антић.

чедомир антић
Фото: Youtube printscreen

Антић је у емисији рекао да Србија мора да се реформише да би повратила контролу над Косовом и Метохијом. Он је рекао да је од 2000. године Србија на Косову уложила милијарде евра али да су та средства злоупотребљена како би се неколико људи обогатило и како би појединци избегли плаћање ПДВ.

Он је говорио о грешкама српских власти које су довеле до садашње ситуације на КиМ. Антић је објавио да би поновна интеграција Косова у Србију био дуг процес, али да се нико у Србији не бави озбиљно тиме нити ради на томе.

Чедомир Антић рођен је 1974. године у Београду. Доцент је на Филозофском факултету Универзитета у Београду. До 2013. године је радио као виши научни сарадник на Балконолошком институту Српске академије наука и уметности. Проучава дипломатску историју, посебно односе Велике Британије и Србије у XIX и XX веку. Чедомир Антић је био председавајући Главног одбора Студентског протеста 1996/1997. године. Портпарол Демократске странке био је током 1998. и 1999. године. Као заговорник успостављања државне независности и историјског споразума Србије и Албанаца са Косова и Метохије, Чедомир Антић је написао предлог програма Независна Србија у ЕУ. Програм је маја 2003. прихватила новоформирана странка Г17 Плус. Чедомир Антић је био члан председништва странке Г17 од 2004. до 2006. године. Странка Г17 напустила је овај државни програм крајем 2006. године.

Он је критиковао и однос елита у Србији према КиМ које говоре шта не желе да ураде, али је рекао и да нико не говори шта треба да се уради.

Антић се заложио за поделу Косова и историјски договор са Албанцима, као и да се Србија избори да Грачаница и Штрпце добију већу аутономију у оквиру шиптарског дела Косова. Он је међутим рекао да му делује да ће власт Александра Вучића пристати и на много мање од тога.

чедомир антић
Фото: Youtube printscreen

Он у емисији говори и о односу Русије и Србије, утицају Руса на српска политичка дешавања и поставља питање зашто Руси не подрже неку од проруских опозиционих опција.

Аутор и водитељ емисије је Миодраг Зарковић.

Приредио: Хронограф

1 коментар

  1. KO SI TI, CEDOMIRE ANTICU, DA ZA SEBE UZIMAS PRAVO DA DELIS KOSOVO?!? JEL TI GA DEDA OSTAVIO U NASLEDSTVO??? KAKO SE MOZE NESTO DELITI STO JE NEODVOJIVO I PO USTAVU I PO BOZIJIM ZAKONIMA?!? ZATO…SIKTER, OSTAVI SE CORAVA POSLA DA NE BI BIO OBELEZEN U ISTORIJI SRBA KAO I VUCIC…VELEIZDAJNIK…PAR-EKSELANS!

Comments are closed.