ЖИТЕЉИ РОДНОГ МЕСТА ЦРНОГОРСКОГ ОФИЦИРА КОЈИ ЈЕ БИО НА ПРОСЛАВИ „ОЛУЈЕ“: Наш Иван стаде уз Секулу, ово je велика брука за нас

Репортери у селу Прага, са рођацима црногорског официра Машуловића. Мештани огорчени, нанесена им велика срамота.

прага
Фото: В.К.

Мoj син Иван није славио „Олују“, него је тамо морао да буде по протоколу. Хајка која се дигла на њега и нашу породицу нема упориште, јер иза нас стоји држава Црна Гора. Жалимо српске жртве, али да он није био тамо, нашао би се неко други. И шта онда?

Овако, за „Новости“, говори Лука Машуловић (77), отац официра црногорске војске Ивана, који је представљао Црну Гору на прослави „Олује“ у Книну:

– Није мој Иван једини који се обрео на том скупу, јер су се тамо нашли војни представници 52 државе које имају амбасаде у Хрватској, а поред Црне Горе, има и других из региона па се на њих није подигла оволика граја. Он је у Загребу по одлуцу Владе Црне Горе, и тачка! Добио је наређење своје државе и доследно га спровео. А све друго била би издаја интереса Црне Горе.

На питање да ли се чуо са сином после жестоке реакције једног дела јавности, Лука каже да јесте и да је разговор текао уобичајено.

– Рекао ми је да га нападају они који хоће да руше државу Црну Гору. Па да ли је то могуће? То ме је питао. Остао сам нем, јер знам да део опозиције који је спремао државни удар сада од њега и мене брани Црну Гору! Иван живи у Загребу, део је друштва наших комшија и то се мора поштовати. Биле су ратне деведесете, остале су многе ране које боле. Можда ове дипломатске највише.

прага
Прага/Фото: В.К.

Двадесетак километара северније од Никшића, у селу Прага, налази се постојбина Машуловића. Братственици нису били расположени да било шта кажу осим – „сви ћемо доћи пред Божји суд“. Од малобројних мештана затекосмо Радована Гезовића, комшију, који није могао сакрити огорчење овим чином.

– Иван је стао у ред Секуле Дрљевића, кога је уз своје скуте привио Анте Павелић, а данас имамо нашег племеника Машуловића који је стао уз ратног злочинца Анту Готовину. Ово је велика брука и срамота за цело наше племе, јер нисам веровао да ће то направити син Луке Машуловића.

Гезовић с огорчењем прича да је Иван стао у колону оних злочинаца који су „протерали српски народ, нашу браћу“.

– Исти ти крвници зверски су убили војнике ЈНА из Никшића и Шавника у злогласној „Лори“, а да Црна Гора никада њима почаст није одржала. Не знам да ли ће се икада наша држава моћи опрати и усправити због непочинстава режима у Подгорици.

В. Кадић, Новости

2 Коментари

  1. Otac kaze da je bio zbog protokola…he pa i oni u Jasenovcu su bili zbog protokola tamo i zvanja i titulara ali pitanje je gde si stajao i gde si bio i sta si radio. Nije pitanje kakav je protokol i titular a on je zbog protkola stajao pored yastave na kojoj pise ZA dom spremni

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.