(ВИДЕО) Како сам постао ДРЖАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ! Др Слободан Јанковић

0

Слободан Јанковић је указао и на званичне податке о демографској кризи међу Шиптарском популацијом, који су у потпуној супротности са дефетистичким изјавама Александра Вучића о наводној демографској експлозији која међу Шиптарима постоји.

слободан јанковић
Др Слободан Јанковић

У новом „Политикону“ аутора и водитеља Данила Тврдишића гост је био др Слободан Јанковић.

У емисији се, између осталог, говорило о инциденту који се десио код несретног Сарапе у јутарњем програму на ТВ „Пинк“ чији виновник је био управо Слободан Јанковић. Говорило се и о најновијој ескалацији у Сирији и поновној опасности увлачења Русије и САД у директан војни сукоб на сиријском тлу.

Слободан Јанковић је научни сарадник, начелник Центра за суседне земље и Средоземље у Институту за међународну политику и привреду (ИМПП). У овој научној институцији ради од 2006. године. Његове главне области интересовања су блискоисточна политика, односи између великих сила и Блиског истока и Северне Африке, политичка историја Италије и Балкана. Јанковић је држао предавања на теме балканске политике, теорије међународних односа и мировних студија на Факултету политичких наука Дошиша Универзитета у Кјоту. Такође, држао је предавања и на Универзитету Комениус (Comenius University) у Братислави. Гостујући је предавач на тему блискоисточне и балканске историје на мастер студијама при Одељењу политичких наука Универзитета La Sapienza, у Риму. Поменуту тематику предаје и на мастер студијама при Катедри за оријенталистику Филолошког факултета Универзитета у Београду. Докторирао је на тему Препреке мировном процесу: анализа мировног процеса од 2007. до данас на Факултету политичких наука Универзитета у Београду 2014. године. Магистарски рад Радикални ислам у Турској из студија геополитике и глобалне безбедности одбранио је на Факултету политичких наука Универзитета Ла сапиенца (La Sapienza) у Риму. Дипломирао је историју на одсеку за историју Факултета књижевности Универзитета Рома Тре (Roma TRE) у Риму. Аутор је више од четрдесет стручних чланака као и бројних текстова у штампаним и електронским медијима. Писао је о међународним односима, популарној култури, спољној и унутрашњој политици Србије, Италије и Европске уније. Слободан Јанковић је заменик уредника Међународне политике, стручног часописа који издаје ИМПП. Члан је редакције српског месечника Геополитика од 2008, члан удружења грађана Српски научни центар и Центра за конзервативне студије.

Јанковић се осврнуо на значење Вулинове изјаве, коју је Вулин поновио неколико пута, да се он залаже за разграничење са Великом Албанијом.

Тим поводом Јанковић је упозорио: „То је директна издаја,то је невероватно.

Дакле, министар одбране се залаже за Велику Албанију!“ Јанковић је указао и на званичне податке о демографској кризи међу Шиптарском популацијом који су у потпуној супротности са дефетистичким изјавама Александра Вучића о наводној демографској експлозији која међу Шиптарима постоји.

слободан јанковић
Са Слободаном Јанковићем разговарао Данило Тврдишић

Указујући на колонијални статус Србије у односу на ЕУ Јанковић подвлачи:

“ ЕУ је једна од шарених лажа којом се покривају сва непочинства. То ради ова власт, као и претходна.

Дакле, све оно лоше што се дешава се покрива обећањима о уласку у ЕУ.“

Ову веома занимљиву и надасве отрежњујућу емисију можете у целости погледати на следећем линку:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.