(ВИДЕО) АВИОН ПОСЛЕ НЕКОЛИКО САТИ ИЗГУРАН СА ПИСТЕ: Овако су изгледале гужве на београдском аеродрому! Путници нервозни сатима чекали на своје летове! ПОЧЕЛО УКРЦАВАЊЕ

Египатски авион направио је хаос на Београдском аеродрому „Никола Тесла“, пошто је принудно слетео јутрос, услед техничких проблема.  

египатски авион
Фото: Printscreen

Београд – Аеродром „Никола Тесла“ у Београду био је затворен неколико сати, након што је јутрос египатски авион принудно слетео услед техничких проблема. Сви летови су били одложени, док су поједини авиони били преусмерени на друге аеродроме у региону.

На аеродрому се направљена огромна гужва, путници су седели, лежали у холу чекајући да се ситуација нормализује. Авион је са писте изгуран нешто пре 11 часова, када је и аеродром поново отворен, а путници се полако усмеравали на своје летове.

Генерални директор аеродрома Саша Влаисављевић потврдио је да ће аеродром „Никола Тесла“ бити ускоро отворен. Он је на конференцији за штампу рекао да је авион који је блокирао писту уклоњен, и да ће аеродром за саобраћај бити отворен око 11. 30 часова.

Екипа Курира посетила је београдски аеродром и забележила невероватне гужве:

египатски авион
Фото: Дејан Петровић, Танјуг

Египатски авион иначе је слетео у 4.11 без путника, а због техничких проблема блокирао је полетно-слетну стазу, навео је београдски Аеродром.

Како се незванично сазнаје, египатском авиону су се блокирали точкови главног стајног трапа и запалиле све четири гуме, а овај авион се водио као теретни.

Аеродром „Никола Тесла“ у саопштењу раније истакли су да чини максималне напоре како би полетно-слетна стаза што пре поново била у пуној функцији, али и указује да уклањање авиона са полетно-слетне стазе зависи од техничких могућности за његово безбедно уклањање и стања у којем се налази авион.

египатски авион
Фото: Дејан Петровић, Танјуг

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је јутрос, нешто после 9 часова, да је на београдском Аеродрому „Никола Тесла“ све безбедно и да се очекује да ће он за три сата почети редовно да ради.

„Није ово први пут, Аеродром ‘Никола Тесла’ имао је сличне ситуације. За три сата се очекује да ће аеродром редовно да ради“, рекла је Михајловићева за ТВ Прва.

Она је појаснила да су се запалиле гуме на авиону египатског авиона и да је питање за компанију да види шта се десило.

египатски авион
Фото: Дејан Петровић, Танјуг

„За све нас је важно да је све у реду. Сада се очекује техничка служба, озбиљне анализе, истражне радње, да би компанија знала шта се десило“, закључила је министарка.

Погледајте како је то све изгледало:

Курир