ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ЗГРОЗИО ЦРНУ ГОРУ Млада мајка признала да је хладокрвно УБИЛА СИНА: То ми је синуло одједном, док је спавао

Црногорка Едина Кастрати (18) из Плава признала је да је удавила свог четворомесечног сина у Плавској реци јер ју је, како тврди, муж малтретирао. Суђење мајци убици, оптуженој за тешко убиство, заказано је за 12. октобар.

едина кастрати
Фото: Борислав Глушчевић, Вијести

Према оптужници, Кастрати је 29. јуна у месту Бобезе у Плаву, лишила живота своје четворомесечно дете Н. Е.

– Била је способна да схвати значај дела и управља поступцима. Била је свесна да бебу може да лиши живота бацањем у реку, а то је и хтела – пише у оптужници.

Током саслушања у Тужилаштву, Кастрати је признала да је дете бацила у Плавску реку, тврдећи да је била малтретирана од стране супруга.

– Умотала сам га у ћебе и отишла до реке. Ту сам га бацила у таласе реке и кад сам видела да низводно плута, окренула сам се и отишла – казала је Кастрати, додајући да се каје због свега што је урадила.

Беба је пронађена на километар низводно и од места где је бачена у реку.

На бебином телу није било трагова насиља.

– Смрт код четворомесечне бебе настала је због утопљења – утврдио је вештак обдуцент др Миодраг Шоћ.

Тужилац је тај поступак Кастратијеве, која је до недеље пре злочина живела са невенчаним супругом В. Х. (24) и другим 18-месечним сином, квалификовао као кривично дело тешко убиство – убиство детета, за које је запрећена казна од најмање десет година затвора.

– Ради се о детету које је старо свега четири месеца. Кастрати је признала извршење кривичног дела, износећи посебно разлоге а то је да је имала одређене несугласице са својим супругом који је наводно тукао, говорио јој погрдне речи – рекао је Лукач.

Како је додао, Кастрати је рекла да више није хтела са супругом да живи.

– То је био разлог да се реши тог детета – каже Лукач.

едина кастрати
Фото: Вијести

Нахранила дете, замотала у ћебе и отишла до реке…

Извор из истраге испричао је да је Кастрати, износећи своју одбрану, објаснила да је бебу обукла, нахранила, замотала у ћебе и отишла из родитељске куће у Плаву.

Три дана раније напустила је са дететом кућу у селу Хоти код Плава, где је живела са децом, супругом и његовим родитељима.

– То ми је синуло одједном, док је син спавао. Умотала сам сина у ћебе и отишла до реке. Ту сам га бацила у таласе и кад сам видела да низводно плута, окренула сам се и вратила – испричала је Кастрати тужиоцу.

Кастрати се са мужем В. Х. наводно видела неколико пута откад је бацила бебу у реку, јер је послом био у Плаву. Њему су наводно били сумњиви њени одговори на питање где је дете, па је пријавио његов нестанак, после чега је жена ухапшена.

Вијести / Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.