„ТАЈНА ЈЕ У МНОГО ЉУБАВИ“ Упознајте Спасиће из Крагујевца, имају ШЕСТОРО ДЕЦЕ, одгајају спортисте и уметнике, а Ана је и званично „МИС МАМА

0

Рокер и економиста. Забављање, излажење, а онда брак и породица. Звучи као клише, али није. Крагујевачка породица Спасић је далеко од тога, Дарко је техничар у хитној помоћи, свира у бенду, Ана је економиста, најлепша мама Шумадије, а родитељи су шесторо деце!

породица спасић
Фото: Н. Раус, РАС Србија

Брачни пар Спасић су пример да се може све кад се хоће. Њихов дан је испуњен до танчина и стално су на ногама, а кључ је у љубави и дељењу посла.

– Сви нас питају како постижемо, тајна је у томе да се сви много волимо, делимо послове и све радимо заједно, каже за „Блиц“ Ана Спасић (36).

породица спасић
Ана Спасић је мајка шесторо деце / Фото: Н. Раус, РАС Србија

Ана је на конкурсу сајта “Лепа Шумадија”, међу 200 мама, изабрана за најлепшу. Са супругом Дарком је у браку од 2002. године и до сада су добили шесторо деце, а то можда неће бити крај.

– Ја сам економиста, завршила сам смер за рачуноводство и банкарство, али радим у приватној фирми која ради инсталације за судомашине. Супруг је техничар у Хитној помоћи. Имамо шесторо деце, па цео дан проводимо у великим обавезама и “на ногама” – каже Ана.

породица спасић
Спасићи – велика, срећна породица / Фото: Н. Раус, РАС Србија

Најстарије дете већ иде у средњу школу, а најмлађе има тек годину и по дана, па су обавезе родитеља различите и многобројне.

– Најстарија Милица похађа први разред Друге крагујевачке гимназије и одлична је атлетичарка атлетског клуба „Раднички“. Теодора је осми разред. Талентована је сликарка и похађа часове ликовне уметности крагујевачког Дома омладине и притом тренира атлетику, исто као и њене сестре Анастасија, Марија и Милица. Анастасија је музички надарена, завршила је три разреда ниже музичке школе. Похађа шести разред. И још један мали ђак је Марија, одлична је ученица сада трећег разреда. Ђурђија има три године, а Гаврило је најмлађи и има годину и по – прича Ана.

породица спасић
Фото: Н. Раус, РАС Србија

Ова лепа жена успева да постигне све. И да брине о свом изгледу, и да ради нимало лак сменски посао у фабрици, да скува, опере, среди дом. И наравно, да гаји своју децу.

– Боримо се и ја и супруг. Он ради и додатни посао. Рокер је и свира у бенду како би зарадио додатни приход за породицу. Економски није лако, мада смо једна просечна породица. Али ето, као и сви обични људи, чекамо плату и новац од свирки. Ми смо у браку од 2002. године, а пре него што смо одлучили да се венчамо, били смо у вези неколико година. Планирали смо да имамо много деце. Рачунали смо на троје, четворо, али ето имамо Божји дар. Сада нас је осморо у породици. Имали смо довољно снаге и воље за то. Трудноће сам одлично подносила, и није искључено да ће бити још деце – каже кроз смех најлепша мама Шумадије.

Ову породицу сви питају како све постижу. Али они деле посао. Кувају заједно, обавезе у кући обављају заједно. И то сами, без туђе помоћи. Чак и деца која су старија помажу млађој. Слажу се, брину једни о другима. Ана каже да је једина “невоља” што кад укоре неко од деце, осталих петоро се уједине, па га бране.

– Ја се никада нисам пријављивала за такмичење лепоте, и наговорила ме је колегиница мог супруга. Али ми се сви много волимо, и сви нам кажу да зрачимо неком посебном енергијом. Ја децу много волим, и увек када једно дете порасте ја се зажелим поново бебе. Али живимо на 80 квадрата, и питање је где ћемо – каже Ана и додаје да би јој много било лакше, када би пронашла посао у својој струци, неко радно место које је мање исцрпљује.

Професорка енглеског прва пратиља

Иначе, друго место је освојила Наташа Крсмановић (36) професорка енглеског језика из Крагујевца, а треће су поделиле Данијела Јовановић (31) из Младеновца и Дијана Мартиновић (34) из Горњег Милановца.

Н. Радишић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.