„ЉУДИ, ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА БАЛКАНСКА ЗВЕЗДА!“ Шабана Шаулића у болници дочекала медицинска сестра са ових простора

0

„Људи, ово је највећа звезда у Србији, на Балкану!“, прве су речи медицинске сестре пореклом са ових простора, која је хоспитализовала Шабана Шаулића пошто је доживео стравичну несрећу у Немачкој.

звезда
Шабан Шаулић

Пошто је после несреће Шабан превезен у болницу, у екипи која га је дочекала налазила се и медицинска сестра пореклом са Балкана. Чим је видела познатог певача она га је одмах препознала и својим колегама саопштила о коме се ради, међутим и поред напора немачких лекара певачево срце није издржало, пише Курир.

Подсећамо, до стравичне несреће у близини града Билефелда у којој је „краљ народне музике“ изгубио живот дошло је пошто је „сеат“ у коме се налазио певач почео да успорава због гужве, услед чега је на њега отпозади налетела „мазда“ којом је, по свему судећи, управљао пијани возач без дозволе.

Немачка полиција је у недељу током дана доставила српским званичницима неке од детаља несреће. Аутомобил „сеат ибица“ у коме је на месту сувозача био Шабан Шаулић кренуо је да успорава због гужве, када га је други аутомобил ударио у сувозачеву страну где је певач седео.

Та страна возила претрпела је највише штете, а аутомобили, вероватно ношени инерцијом, потом су склизнули са коловоза и ударили у банкину која се налази поред пута. Од силине ударца возила су претрпела изузетно велику штету.

шабан шаулић
Стравичан призор на месту несреће

Задњи део „сеата“ је потпуно угуран у унутрашњост аутомобила, док је предњи део мазде готово скроз одваљен.

Хитне службе су убрзо стигле на место несреће и почеле са збрињавањем повређених, међутим Шабану, нажалост, није било помоћи. Иако су га одмах превезли у болницу и кренули са реанимацијом, повредама је подлегао у болничкој постељи.

– Јутрос око седам позвани смо на део аутопута А2 према Дортмунду – изјавио је представник спасилачких екипа за тамошње медије.

Према речима припадника хитних служби, неки од повређених су били заробљени у возилима. Ватрогасци и спасиоци су извукли све повређене и пребацили их у кола хитне помоћи, где су им помоћ указали лекари и остало медицинско особље.

Сва четворица повређених су одвезени у болнице, две особе су смештене у Билефелду, три особе су задобиле вишеструке повреде, док је возач „мазде“ који је изазвао несрећу лакше повређен.

Стравична несрећа у којој је страдао српски певач однела је још једну жртву будући да је и музичар који је управљао „сеатом“ у коме се Шабан налазио преминуо.

Како се правдао пијани Немац – Возач „мазде“ без дозволе који је изазвао несрећу убеђивао полицију да је ауто Шабана Шаулића изазвао судар

звезда
Фото: РАС Србија

Возач „мазде“ који је изазвао удес у коме је погинуо певач Шабан Шаулић, прво је полицији тврдио да је „сеат“ у коме се налазио певач заправо изазвао удес!

Ове невероватне тврдње пренео је сајт немачки сајт Из.де. Тридесетчетворогодишњи возач „мазде“ који је био у алкохолисаном стању и возио без дозволе тврдио је да је возач „сеата“ изгубио контролу над возилом, те да он „није могао да избегне препреку, па је отпозади ударио у њих“.

При снажном удару, пишу немачки медији, пртљажник малог белог аутомобила „изгужвао се као хармоника, све до задњег седишта“. Оба возила су нагло скренула удесно са колосека и зауставила се једно наспрам другог пошто су ударила у банкину између супротних трака.

Истрага је, међутим, доказала ко је крив, и да је то 34-годишњи мушкарац из Гитерслоа који је својом “маздом 6” налетео на возило “сеат ибица” из Офенбаха, које се кретало испред њега, и да су возила тек после тога скренула са траке и ударила у банкину, преноси даље Из.де. Шабан Шаулић, који се налазио на месту сувоузача у „сеату“ погинуо је, док су његов возач и трећи путник повређени.

Истрага је показала да је 34-годишњи мушкарац из Гитерслоа био под јаким дејством алкохола и да није имао возачку дозволу. Возачу “мазде” је извађена крв, а оба возила су заплењена за потребе истраге.

шабан шаулић
Фото: WESTFALEN-BLATT.DE

Осим трагично настрадалог певача, у колима су били возач и кум Шабана Шаулића Слоба Стојадиновић који га иначе стално прати на наступима.

Стравична несрећа се у догодила јуче ујутро око 6.50 на путу А2 у правцу Дортмунда.

На месту несреће уочљиви су језиви призори. Каросерије оба аутомобила су потпуно уништене, стакла полупана, а возила готово непрепознатљива.

За време трајања испитивања несреће је аутопут А2 у правцу Дортмунда је  био привремено затворен на пет сати.

Блиц / Из.де

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.