КОМАНДИР ПОЛИЦИЈЕ МРТАВ ПИЈАН СЛУПАО СЛУЖБЕНИ ЏИП Возио са два промила алкохола у крви, па слетео с пута (ФОТО)

Командир Полицијског одељења Волујац Бранко Н. (40) повређен је када је 9. фебруара службеним аутомобилом слетео са пута у месту Слатина код Шапца, а алко-тест је показао да је у крви имао чак 2,13 промила алкохола!

командир полиције
Фото: Приватна архива

Према сазнањима Блица, командир ПО Волујац возио је службени џип, регистрације П 051-016, када је из још неутврђеног разлога возило слетело са пута. Том приликом, командир Бранко Н. је повређен и превезен је у болницу.

Међутим, како Блиц сазнаје, командиру Бранку Н. урађен је алко-тест при пријему у болницу који је показао да је имао 2,13 промила алкохола у крви, што се третира као потпуно пијанство.

командир полиције
Фото: РАС Србија

У вези са овом незгодом, да ли је командиру урађен алко-тест, као и да ли сноси неке последице, Блиц се обратио МУП-у Србије, који је одговорио да је командир ПО Волујац Б. Н. у том тренутку био на дужности, као и да је због физичке удаљености од седишта ПУ, пракса да командир сам отвара налог по одобрењу непосредног старешине из ПИ Шабац, који се накнадно доставља командиру ПИ Шабац на контролу и верификацију.

У одговору, МУП наводи да с обзиром на то да је после слетања с пута Б. Н. био повређен и у бесвесном стању, у складу са процедурама, алко-тест није рађен на лицу места, него му је по налогу Основног јавног тужилаштва у Шапцу приликом хоспитализације узета крв на анализу. Такође је наведено да је полиција о догађају одмах обавестила надлежно тужилаштво, које ће се изјаснити о кривичној или прекршајној одговорности Б. Н.

командир полиције

Иначе, према закону, када возач у крви има више од два промила алкохола, следи 15 казнених поена, али и обавезна казна затвора од најмање 30 до максималних 60 дана и одузимање дозволе у трајању од девет месеци до годину дана.

Уз то, Бранко Н. је возио службени џип, а налог је, како смо сазнали, потписао сам себи.

командир полиције
Фото: РАС Србија

Како Блиц сазнаје, штета на полицијском џипу којим је Бранко Н. слетео са пута процењена је на око 3.000 евра.

МУП: У току суспендовање

– С обзиром на то да је наведени полицијски службеник на боловању, у току је поступак његовог суспендовања и биће удаљен са посла због тежих повреда радних дужности у складу са Законом о полицији, прецизније због понашања које штети угледу МУП-а, доласка на посао под утицајем алкохола, као и непрописног, неправилног или ненаменског коришћења возила, губљења или оштећења техничке или друге опреме, средстава којима је задужен или их користи у обављању службених задатака услед намере или грубе непажње – наводи МУП.

Ана Ж. Аџић, Блиц