Владика Григорије: Разграничење би донело много зла и несреће ионако унесрећеном народу

„Немам ни зрно вере да би тако нешто било коме донело добро. Са друге стране, много зла и несреће би снашло већ ионако унесрећен народ“, рекао је владика за данашњи Блиц.

разграничење
Стиче се утисак да смо сами криви за све своје проблеме: Епископ франкфуртски и све Немачке Григорије

Епископ франкфуртски и све Немачке Григорије оценио је да разграничење са Косовом не би никоме донело ништа добро.

„Немам ни зрно вере да би тако нешто било коме донело добро. Са друге стране, много зла и несреће би снашло већ ионако унесрећен народ“, рекао је владика за Блиц. од недеље 24. фебруара.

Он је казао да Косово не припада само Србима но и Албанцима који исто тако као и Срби живе на том простору.

„Основно питање је заправо то зашто ти људи неће да живе заједно са нама и зашто бисмо ми били неспособни да прихватимо осам или већ колико одсто Албанаца у Србији, те зашто нико не очекује од Албанаца да прихвате и интегришу осам одсто Срба који живе на територији Косова и Метохије“, рекао је Григорије.

Он је казао да су та питања сложена и да им се увек прилази са погрешне стране.

„Ако кажемо да је то наш простор, а не албански, онда тиме поручујемо да не желимо те људе на нашој територији и да нећемо да живимо са њима и онда ту по природи ствари долази до конфликта. Али ако кажемо да је то и наш и њихов простор онда је ситуација битно другачија. Стиче се утисак да ми заправо увек сами себе доводимо у незгодан положај“, рекао је владика.

Он је навео да ни у Француској, Италији или Немачкој нису сви срећни због досељеника из Африке и Азије па и оних са Балкана, али нико не мисли да је добра гетоизација или раздвајање људи него и једна и друга страна раде интезивно на интеграцији.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.