Милутин Јеличић Јутка ПОДНЕО ОСТАВКУ под притиском Вучића и СНС !

Председник општине Брус Милутин Јеличић Јутка потврдио је да подноси оставку на ту функцију, јер се случај због којег му се суди и који се, како наводи, догодио пре него што је постао члан Српске напредне странке, „користи за директан напад на председника Александра Вучића и за урушавање СНС-а“.

милутин јеличић јутка
Подносим оставку на функцију председника општине Брус и враћам мандат који сам добио за повереника општинског одбора СНС у Брусу / Фото: Youtube priintscreen/РТВ Крушевац

Српска напредна странка натерала је бахатог функционера из Бруса, коме се суди за полно узнемиравање бивше секретарице Марије Лукић, да напусти функцију за коју се „ноктима држао“ упркос тешким оптужбама.

Јеличић у писму јавности, које је доставио Танјугу, наводи да се на тај начин обраћа „због хајке која је оркестрирано организована у последњих годину дана од опозиције и букача, а која се користи искључиво у политичке сврхе и против председника Републике Србије Александра Вучића“.

У писму Јеличић још наводи: „Подносим оставку на функцију председника општине Брус и враћам мандат који сам добио за повереника општинског одбора СНС-а у Брусу. Такође, замрзавам чланство у мојој странци. Случај због којег сам на суду, десио се док ја још нисам приступио Српској напредној странци и тада то опозицији није било занимљиво“.

Јеличић тврди да су проблеми настали оног тренутка када се учланио у СНС и да се случај користи за директан напад на председника Александра Вучића и урушавање странке.

Додаје, такође, да је пет пута изабран за председника општине Брус „на своје име Милутин Јеличић – Јутка“, на листи са људима које је искључиво он бирао.

„Нисам ја Драган Ђилас који туче жене и њихове родитеље, нити сам његов близак сарадник познат по насиљу над женама и позивању на њихово силовање. Опозиција ово искључиво користи да непаведно ољага име председника РС и Српске напредне странке. Своју правду и истину доказаћу на суду“, навео је Јеличић и нагласио да се, до окончања процеса који се води против њега, неће више обраћати јавности.

марија лукић
Гостовање Марије Лукић у емисији „Живот прича“ на ТВ Прва / Фото: ТВ Прва

Јасна порука Милутину Јеличићу Јутки да му се ближи крај, била је и одлука председника Србије Александра Вучића да у кампањи „Будућност Србије“ заобиђе Брус и Јутку, који је дигао цео град на ноге како би се припремио за ту посету.

У свом последњем потезу пред оставку, Јутка је издејствовао да Брус пре две вечери остане без телевизијског сигнала, а један део града без струје јер је хтео да спречи да његови суграђани одгледају емисију у којој је гошћа била Марија Лукић.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.