Остао без посла после 28 година рада у школи и тврди: ВЛАСТ И ОПОЗИЦИЈА РАДЕ ЗА ЗАПАД! (ВИДЕО)

Професор руског језика, публициста и преводилац Зоран Буљугић остао је без посла у Дванаестој београдској гимназији, после 28 година непрекидног рада у тој школи. Професор Буљугић преко 30 година ради са децом и све те године био је омиљен код ученика, без мрље у каријери.

зоран буљугић
Зоран Буљугић

Проф. Буљугић се слаже да СНС треба да оде са власти, али поставља питање зашто се опозициони Савез за Србију и даље окреће Западним газдама. Ако опозиција стварно нуди промене и жели да доведе Владу националног спаса, то морају бити високи интелектуалци, а изнад свега треба да су патриоте. Професор такође пита зашто та опозиција ћути око Косовског питања, и опасности по Србију званој Маракешки Споразум тј. – масовно насељавање миграната по територији Србије. Такође помиње и ширење НАТО алијансе и поставља питање чему нови ИПАП споразуми. Он тврди да власт обмањује народ о доброј сарадњи са Русијом јер ако погледамо истини у очи, наша војска далеко више вежба са НАТО војском него са Руском војском.

зоран буљугић

Око проблема Косова и Метохије професор Буљугић тврди да ако изгубимо Косово оно ће одмах ући НАТО и УН што би био огроман проблем за Србију и било какву идеју повратка Косова у неко скорије време, цитирајући Патријарха Иринеја који за Косово каже да докле год је отето и не признајемо га можемо да га вратимо, али ако га поклонимо тешко да га можемо икад вратити. Мада проблем данашње Цркве је што стално иде уз власт, ма колико год та власт грешила. Оно што Црква треба да уради јесте да се потпуно одвоји од власти и да самостално доноси предлоге који могу помоћи народу у кризи, као што је и ова данашња криза.

зоран буљугић
Аутор и водитељ емисије Миодраг Мишко Станковић

Православна Црква је у дубокој кризи тврди Буљугић па за пример узима, како сам каже, псеудо нацију Украјину која је била Руска територија која сад тражи аутокефалност а иначе Русија је настала у Кијеву. Уз помоћ римокатолика, Лењин доласком на власт даје независност Украјини и поред независности даје им и велике територије. Одатле и почиње већи раскол у Православној цркви, уз Цариградску патријаршију Порошенко данас узима контролу над Црквом Украјине, што је велики проблем јер многе мале државе попут Македоније и Црне Горе могу тражити исто. Ту може доћи до великог културолошког и духовног слабљења Православља. Велики проблеми би настали ако би све те земље добиле свог патријарха, јер може довести и до распада православља каквог познајемо. Али не треба заборавити и да је Цариградска црква такође у кризи.

зоран буљугић
Зоран Буљугић

Преко бечко-берлинске школе и на захтев Енглеза долази до стварања албанске нације. Они им стварају језик и писмо, тврди Буљугић. Уопштено говорећи, Западна цивилизација гаји огромну мржњу према Источној православној цивилизацији. Ипак треба бити фер и рећи да је бечко-берлинска школа изродила велике људе, па не треба имати апсолутну одбојност према њој. Иза стварања Албанске нације највише стоје Енглези, искључиво да би нашкодили православним Србима на било којој територији, правећи лажну и непостојећу историју Албанцима.

Шта је још рекао професор Зоран Буљугић погледајте у видеу: