„И ЈА КОД КУЋЕ ИМАМ ЋЕРКИЦУ“ Ево како су храбри лесковачки полицајци успели да ОДВРАТЕ МАЈКУ С ДЕТЕТОМ ОД СКОКА СА ЗГРАДЕ

0

Захваљујући поверењу које је успео да задобије код Иване С. (39), полицајац Ненад Станковић успео је да је одврати од тога да скочи са зграде с дететом у наручју. У свему томе подједнаке заслуге има и Станковићев млађи колега Марко Стојичић, који се трудио око мајке и детета, које је на крају завршило у његовом наручју.

полицајац ненад станковић
Фото: Југмедиа / Промо

Двојици колега, без обзира на дугогодишње искуство у полицији, спасавање мајке и дете од покушаја самоубиства било је прво у каријери. Како кажу, нису се уплашили, били су смирени, али је читава ситуација у најмању руку била нелагодна.

– За неколико минута смо дошли на лице места. Одмах смо почели са њом да разговарамо, питали смо је шта су разлози за овакву намеру, смиривали је, трудили се да се не узбуђује још више, пошто је била видно узнемирена – прича Марко Стојичић.

Његов колега Ненад Станковић каже да је жена говорила да нема поверења ни у кога, и да су се трудили да је смире.

– Рекли смо да смо ми сада ту, да нема разлога да брине, да ћемо јој помоћи, заштитити је – прича Станковић.

Како је Ивана. С. са дететом у руци стајала на симсу висине до седам метара, они су отишли у оближњу продавницу где су узели мердевине, како би могли да се попну до ње.

Најпре је то учинио Ненад, попео се уз мердевине, покушавао да се што више приближи.

полицајац ненад станковић
„И ја код куће имам ћеркицу, не плаши се“- Овако су храбри лесковачки полицајци успели да одврате мајку од скока с дететом у наручју / Фото: РАС Србија

– Рекао сам јој да се смири, да не брине ништа… Питао сам је да ми преда дете, али је она испрва рекла да не може. Почео сам да јој причам о томе да код куће и ја имам ћеркицу година као што је њено, да нема разлога да се плаши. После тога, жена је пристала да ми преда дете у наручје – прича Ненад.

Сишао је низ мердевине, узнемирено дете предао свом колеги Марку, па се поново вратио на симс да убеди и Ивану. С. да сиђе. Успео је и у томе.

У међувремену су, причају полицајци, на лице места дошли и ватрогасци и Хитна помоћ, који су на крају и жену и дете превезли у болницу.

– Нисмо били уплашени, али је ситуација била напета и нелагодна. Када је колега спустио дете, ја сам га прихватио, а касније предао лекарима. Није било свеједно, али о томе нисам размишљао, само ми је било у глави да спасимо живот детета. Тек касније су ме сустигле емоције – испричао је Марко, који је иначе пета генерација полицајаца у својој подродици.

Ивана С. (39) из Радничке улице у Лесковцу покушала је јутрос око 10 сати да изврши самоубиство скоком са терасе у згради у којој је живела, и то са петогодишњим дететом!

Драматичну ситуацију са катастрофалним последицама спречили су ова двојица полицајца, која нису крила задовољство што су успела да помогну и њој и детету.

Л. Г, Блиц

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.