СКАНДАЛ У ЦРНОЈ ГОРИ: забрана да се у касарнама ода пошта жртвама НАТО агресије

Војници касарне „Милован Шарановић“ у Даниловграду нису дозволили месном пароху Жељку Ћалићу, представницима Црквне општине и Удружења „Бијели Павле“ да запале свеће и положе венац на место на коме је пре две деценије у НАТО бомбардовању живот изгубио војник Саша Стајић. Полагање венаца и цвећа није дозвољено ни у подгоричкој касарни „Маслине“, саопштио је Демократски фронт, преносе Вијести.

војници касарне милован шарановић
Фото: Вијесте

Војник који је затворио капију пред окупљенима није образложио због чега не могу да уђу у касарну.

Наводно, они су нешто раније дозволили Стајићевим родитељима да положе цвеће на место на ком је Београђанин изгубио живот.

Саша је погинуо 24. марта 1999. приликом бомбардовања касарне у Даниловграду, где је служио редовну војску. Прва је жртва НATO агресије на Србију и Црну Гору.

Полагање венаца и цвећа није дозвољено ни у подгоричкој касарни „Маслине“, саопштио је Демократски фронт, преносе Вијести.

Како се наводи, делегације Нове српске демократије, родитељи погинулих, војни ветерани, борци са Кошара, покушали су да уђу у касарну да положе цвеће, али им то није омогућено, а ДФ је за то окривио „црногорски режим“.

„Делегацији Нове српске демократије, родитељима погинулих, војним ветеранима, борцима са Кошара није дозвољено да положе венац на споменик жртвама који се налази унутар касарне у ‘Маслинама’, а која је сада окићена заставом злочиначког НАТО савеза“, саопштили су из ДФ-a.

Вијести.ме