СКАНДАЛ: Томпсон посетио Израел (ФОТО)

0

Хрватски музичар Марко Перковић Томпсон (52), који је познат по глорификацији НДХ и усташког покрета, провео је седам дана на ходочашћу у Израелу.

марко перковић томпсон
Марко Перковић Томпсон / Фото: Фејсбук

Хрватски музичар Марко Перковић Томпсон (52), који је познат по глорификацији НДХ и усташког покрета, провео је седам дана на ходочашћу у Израелу. Он је са својим обожаваоцима на друштвеним мрежама поделио неколико фотографија са тог путовања. На једној од њих види се он, заједно са римокатоличким теологом фра Ивом Павићем.

– На седмодневном ходочашћу по Светој Земљи, у прадомовини Господина нашега Исуса Христа – написао је на Инстаграму Перковић уз фотографије које је објавио.

марко перковић томпсон
Марко Перковић Томпсон / Фото: Фејсбук

Поред оних у којима глорификује усташки покрет, Перковић је познат и по песмама религијске тематике, а често истиче да је предан римокатолик. Ипак, због оних првих, често је наилазио на протесте јеврејских и антифашистичких удружења, а због кокетирања са усташтвом, неколико његових концерата у Европи је отказано.

Остаје питање како то да у држави Израел нико није видео ништа спорно да музичар, који слави злочине из Другог светског рата, посети њихову земљу.

марко перковић томпсон
Марко Перковић Томпсон / Фото: Фејсбук

Подсетимо, крајем фебруара Марко Перковић Томпсон објавио је на Фејсбуку снимак са концерта на којем изводи песму „Бој на Чавоглаве“, у којој се глорификује усташтво и поздравио фанове усташким покличом „за дом спремни“.

„Поздрављамо Вас старим хрватским поздравом којег смо с поносом користили у Домовинском рату. ЗА ДОМ СПРЕМНИ“, навео је Томпсон уз објаву на Фејсбуку.

марко перковић томпсон
Марко Перковић Томпсон на ходочашћу по Светој земљи / Фото: Фејсбук

Ова објава уследила је неколико дана пошто је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић на конференцији за новинаре поводом четири године мандата, рекла да је погрешила када је усташки поздрав „за дом спремни“ назвала старим хрватским поздравом.

„Починила сам грешку кад сам рекла да је ‘за дом спремни’ стари хрватски поздрав. Учинила сам то, јер су ми тада тако рекли неки саветници. Он није прихватљив“, рекла је хрватска председница.

марко перковић томпсон
За дом спремни! Марко Перковић Томпсон на концерту / Фото: Фејсбук

Хрватски сајт Индекс подсетио је тада да поздрав „за дом спремни“ представља прекршај према већем броју пресуда Високог прекршајног суда.

Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.